Spania. Româncă, maltratată de iubit. Bătută și tăiată cu un cuțit: "Te omor și nu se va întâmpla nimic, pentru că sunt bătrân"

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Un bărbat acuzat în Republica Moldova de omor cu cruzime, prins în Sectorul 6 al Capitalei
Un bărbat acuzat în Republica Moldova de omor cu cruzime, prins în Sectorul 6 al Capitalei

Secția a doua a Curții Provinciale din Castellón l-a condamnat pe un român la trei ani și trei luni de închisoare, care este acuzat că și-a maltratat concubina, și ea de orgine româncă. Bărbatul o controla, o pălmuia aproape zilnic și îi tăia spatele cu un cuțit.

Instanța a respins apelul românului și a confirmă condamnarea acestuia pentru infracțiunea de violență domestică, două infracțiuni de rănire și o infracțiune de amenințare. Românul condamnat a avut o relație de 14 ani cu o femeie, pe care a "controlat-o constant". Uneori o pălmuia când nu-i plăceau treburile ei casnice, iar într-o zi a luat un cuțit și i-a tăiat spatele. Victima a raportat acest lucru autorităților române, dar ulterior și-a retras plângerea, scrie europapress.es.

Odată ajunși în Spania, în 2006, cei doi au locuit într-un apartament, iar bărbatul a continuat să aibă același comportament și să-și controleze concubina. Nu o lăsa să iasă pe stradă, ceea ce a împiedicat integrarea acesteia în societate, întrucât nu vorbea spaniola sau valenciana și, în consecință, nu avea un loc de muncă.

Agresorul îi cerea să facă treburile casnice și zilnic o pălmuia, iar în iulie 2020, a lovit-o cu pumnul în cap, motiv pentru care a trebuit să meargă la medic.  După aceea, a pălmuit-o din nou și, într-o zi, a împins-o de peretele casei. Cu altă ocazie, a luat un cuțit și, arătându-i-l, i-a spus: "Te omor cu ăsta și nu se va întâmpla nimic, pentru că sunt bătrân". La 29 octombrie 2020, bărbatul condamnat. Văzând că victima se duce la Garda Civilă pentru a depune plângere, i-a spus: "Dacă mă dai afară din casă pentru asta, te omor".

[citeste si]
 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel