Spania. Primii turiști străini au ajuns în Insulele Baleare, în aplauzele hotelierilor

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
spania_turisti_captura
spania_turisti_captura

În Spania au sosit și primii turiști străini în Insulele Baleare, în aplauzele hotelierilor.

În Insulele Baleare și în Benidorm s-au redeschis plajele. Niisipul a fost împărțit în chenare de câte 16 metri pătrați, în care se pot așeza maximum 4 persoane.

În unele stațiuni, oamenii vor fi nevoiți să își rezerve locul pe nisip înainte de a veni la plajă, dar autoritățile sunt optimiste în revenirea turismului.

De asltfel, Spania va organiza o ceremonie în semn de mulțumire pentru cei care s-au aflat în prima linie. "Pe 16 iulie, ceremonia se va ține în memoria celor 27.000 de cetățeni care au murit și, de asemenea, în onoarea personalului din sistemul public care s-a luptat în prima linie cu epidemia în aceste trei luni", a spus Pedro Sanchez, premierul Spaniei, potrivt Stirile TRV1. De săptămâna viitoare vor fi ridicate toate restricțiile impuse în perioada stării de urgență. 

Citeşte şi: Spania. Prima destinaţie turistică se deschide PIEŢEI internaţionale. Din ce ţară sunt primii TURIŞTI

Reamintim că Arhipelagul Balearelor a anunşat că va primi turişti germani, începând cu 15 iunie, în cadrul unui "proiect pilot" de reluare a turismului cu două săptămâni înainte de deschiderea frontierelor spaniole la 1 iulie. Acest proiect prevede "redeschiderea în mod controlat a legăturilor aeriene pentru a permite sosirea în Baleare a turiştilor veniţi din Germania de la 15 iunie", a anunţat guvernul regional într-un comunicat. Aproape 11.000 de germani vor putea profita de aceste insule însorite înainte chiar ca libertatea de circulaţie să fie restabilită de la 21 iunie pentru spanioli în interiorul ţării. Frontierele spaniole nu vor fi deschise total turiştilor străini decât de la 1 iulie.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel