Spania. Mărturiile șocante ale fetelor, nevoite să se prostutuieze. Erau amendate dacă unii clienți nu erau mulțumiți

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
spania club prostituate
spania club prostituate

În urma unei anchete din 2018, Poliția Națională a eliberat 22 de femei care erau exploatate sexual în clubul hostess Miguel de Vicar. Fetele au povestit că au acceptat situația, deoarece aveau un acoperiș și că nu trebuie să lucreze în stradă.

 

 

Sentința Curții Superioare de Justiție din Andaluzia face referire și la condițiile „de muncă” ale acestor femei, prezentate de una dinte victime. Iată ce spune una dintre tinere: L-a contactat pe inculpatul Miguel P., care mi-a oferit un loc de muncă la Club ca și chelneriță, fără a-mi oferi detalii despre condițiile de muncă. Am acceptat slujba, având în vedere situația mea economică dificilă și lipsa documentației legale în Spania. Odată ajunsă la club, Miguel mi-a spus că slujba mea constă în a avea relații sexuale cu clienții localului. Mi-a zis că va trebui să plătesc de 10 euro pe zi pentru patul unde dorm și lucrez, 5 5 euro pe săptămână pentru produsele de curățat, 1 euro pe zi pentru electricitate și apă.

 

Tarife speciale pentru clienții români și spanioli

 

Miguel P. le-a mai spus tinerelor cu ce sume trebuie taxați clienții: 10 euro pentru marocani și africani, 20 de euro pentru spanioli și români. În plus, în fiecare sâmbătă, fetele îi plăteau câte 60 de euro.  Tânăra care a făcut dezvăluirile mai spune că nu avea alte mijloace de trai, nici un alt loc unde să meargă, era nedocumentată, nu putea alege clientul. Dacă refuza să presteze vreun serviciu unui client,  Miguel le aplica amenzi. Fetele erau nevoite să lucreze chiar dacă erau bolnave sau aveau menstruație. Miguel P. le spunea că dacă clientul se va plânge, atunci fetele erau nevoite să returneze banii plătiți. 

Camera în care stăteau fetele și practicau prostituția era mică, cu 4 saltele, câte una pentru fiecare fată. Fiecare saltea era  separată de următoarea prin niște perdele. În camera erau purici și  șoareci, nu era apă fierbinte, lipseau condițiile minime de igienă, scrie Noticias de Almería. Amenzile aplicate fetelor erau de 50 de euro. Tinerele erau obligate să sta cu un client nu mai mult de 10 minute, ca să aibă mai mulți clienți pe zi.   

Victoria N., soția lui Miguel, era însărcinată cu colectarea banilor pe care fetele trebuiau să-i plătească săptămânal. Ocazional le dădea instrucțiuni despre cum să se îmbrace. Atunci când Miguel P. lipsea,  Fernando C. rămânea responsabil cu sediul clubului, urmărind că fetele să facă ceea ce li se spunea. Un alt acuzat este Joao M., care deținea cheile tuturor camerelor fetelor și le verifica.  Magistrații l-au condamnat pe Miguel la cinci ani de închisoare,  pe Fernando C. la patru ani și jumătate, pe Joao M și pe soția lui Miguel la câte doi ani și jumătate. Victimele care au depus mărturie vor trebui despăgubite cu câte 10.000 de euro fiecare. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel