Spania. Doi români suspecți că ar fi asasini plătiți: Au ucis un bărbat la comanda șefului unui cartel de droguri

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

Doi români sunt acuzați că au ucis, la comanda șefului unui cartel de droguri, un dealer marocan rival, de 66 de ani. Ei au fost găsiți în România, unde se ascundeau după presupusul asasinat de acum mai bine de un an.

După arestarea unui bărbat de 54 de ani și cu naționalitate spaniolă, acuzat că ar fi comandat, în ianuarie 2019, asasinarea unui marocan de 66 de ani, autoritățile române și cele spaniole au anunțat că fost prinși, pe teritoriul României și doi presupuși asasini plătiți. Este vorba despre doi români, de 29 și 39 de ani, arestați și încarcerați de la finele lunii februarie, potrivit La Vanguardia.

În plus, un alt bărbat a fost rănit grav după ce ar fi fost împușcat de cei doi români, dar, din fericire, a scăpat cu viață, după cum a informat Poliția Națională spaniolă prin intermediul unui comunicat de presă. 

Faptele de care sunt acuzați s-au petrecut la Marbella (Malaga), după ce un cartel al drogurilor a încercat să fure drogurile unei alte grupări.

Cei doi români sunt acuzați că, la jumătatea lunii noiembrie 2019 au împușcat mortal un cetățean marocan de 66 de ani și a lăsat un altul în vârstă de 55 de ani rănit grav după un schimb de focuri efectuat la comanda unui spaniol de 54 de ani.

Asasini plătiți din România

 

Anchetatorii au mers de la bun început pe premisa unei reglări de conturi între cartelurile de droguri. Agenții spanioli au identificat vehiculul cu care autorii asasinatului fugiseră, dar la cinci zile după comiterea faptelor au obținut identificarea completă a presupușilor făptași ai crimei, potrivit Europa Press.

Anchetatorii au reușit să afle apoi și unde se află cel care ar fi comandat de fapt asasinarea celor doi bărbați, și care a stat ascuns încă din ziua crimei. Cu toate acestea, la jumătatea lunii ianuarie, comanditarul crimelor a fost localizat și se află în arest preventiv.

Ancheta a condus apoi și la autorii materiali ai asasinatului și au descoperit că cei doi bărbați au fugit în România, unde au și fost găsiți la finalul lunii trecute, datorită cooperării internaționale. Cei doi presupuși autori ai asasinatului la comandă au fost reținuți în România, așteptând finalizarea demersurilor pentru a fi extrădați în Spania.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel