Spania. Doi pescari români au rămas fără peștele prins ilegal. Garda Civilă a confiscat 125 de kilograme de biban

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Spania. Doi pescari români au rămas fără peștele prins ilegal. Garda Civilă a confiscat 125 de kilograme de biban
Spania. Doi pescari români au rămas fără peștele prins ilegal. Garda Civilă a confiscat 125 de kilograme de biban

Agenții Serviciului de Protecție a Naturii (Seprona) din cadrul Gărzii Civile din Cazalla de la Sierra (Sevilla) au surprins două persoane, de naționalitate română, care pescuiau fără autorizație și cu unelte interzise.  Cei doi români au fost surprinși în timp ce pescuia, ilegal, în barajul râului Guadalquivir din Alcalá del Río.

Poliția a reținut, în Alcalá del Río, doi bărbați care pescuiau fără autorizație. Concret, agenții au primit mai multe sesizări de la pescarii care practică pescuitul sportiv în zona respectivă și, în urma unei anchete, au constatat că peștele capturat era destinat consumului uman, fără ca cei doi pescari să aibă autorizație sanitară în acest sens.

Urmare a acestei situații, agenții au acționat și au reușit să surprindă doi locuitori din localitatea Pilas, de naționalitate română, care practicau pescuitul ilegal cu plasă, la piciorul barajului, relatează 20minutos.es.

Cei doi români pescuiau fără a deține licență administrativă, care să le autorizeze activitatea. Mai mult, românii foloseau plase, fără a acestea să fi fost verificate de Consiliul competent pentru pescuitul în apele interioare, nu respectau distanța minimă obligatorie de 350 de metri de la piciorul barajului Alcalá del Río. În plus, românii pescuiau bibani, ceea ce este interzis, deoarece, în această perioadă a anului, bibanii se află în perioada de depunere a icrelor.

La controlul vehiculului folosit de cei roi români, agenții au descoperit și alte nereguli. În primul rând, mașina nu era autorizat pentru transportul peștelui, deoarece nu erau respectate normele sanitare. În al doilea rând, în automobil, agenții au descoperit cinci saci în care se aflau 30 de kilograme de biban, 35 de kilograme de biban negru și 60 de kilograme de cod. Toți peștii au fost reduși în mediul lor natural, iar cei doi români s-au ales cu dosare penale. 

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel