Spania: Cum fura un român din magazine, după ce le flutura banii sub nas vânzătorilor

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Un român de 40 de ani a fost reținut în Malaga, Spania, pentru furt. El sustrăgea telefoane mobile și bani atât de la vanzători, cât și de la clienți sau muncitori printr-o metodă simplă dar ingenioasă.

Un român în vârstă de 40 de ani a fost reținut de autoritățile spaniole ca fiind presupusul autor a cinci infracțiuni de furt în diferite unități din zona centrală a MadriduluiPotrivit anchetei, româmnul intra în diverse unități comerciale cu scuza că vrea să schimbe o sumă de bani. Însă, odată ajuns înăuntru, el profita de neatenția clienților și a lucrătorilor și își însușea toate bunurile pe care aceștie le aveau asupra ghișeului, în principal telefoanele mobile.

Ancheta a început atunci când a fost detectată o incidență a furtului într-o perioadă de cincisprezece zile în diferite unități comerciale din zona centrală a Malaga, unde plângerile erau pe același tipar, atât clienți, cât și munictori, comercianți sau prestatori de servicii au rămas fără telefoane mobile de ultimă generație. 

Potrivit anchetelor, autorul furturilor a intrat în diferite unități - baruri, saloane de înfrumusețare, brutării, restaurante - cu scuza de a solicita schimbarea unei bancnote de valoare mare. Odată ajuns în interior, uneori ajutat de o „cârjă”  (o broșură, un ziar sau o hartă) pe care criminalul o folosește pentru a ascunde manevra ș de ochii victimei și a terților sau prin distragerea atenției, reușea să sustragă telefoanele mobile.

După ce au analizat mai multe probe, pe 30 octombrie românul de 40 de ani a fost reținut. În momentul arestului, suspectul purta mai multe articole de îmbrăcăminte purtate în prealabil în comiterea unor furturi și chiar avea asupraa sa mai multe bancnote de cinci euro, precum cele pe care le folosea pentru a arăta că vrea să le schimbe în bancnote cu valoare mai mică. De asemenea, asupra lui s-au găsit și două telefoane mobile - blocate și fără cartelă SIM - a căror origine legitimă nu se poate dovedi.

În cadrul anchetei, care a culminat cu clarificarea, până în prezent, a cinci furturi, au fost recuperate două telefoane de ultimă generație și 455 de euro în numerar. Romnul mai avea asupra lui alte 10 bilete de loterie și unul pentru loteria națională, printre altele efecte.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel