Spania, blocată de greve de Crăciun. Sărbătorile ar putea fi afectate

Mihaela Horchidan |
Data publicării:

Spania se confruntă de sărbători cu o serie de greve, care ar putea să afecteze nu numai transporturile din țară, ci pot agrava deficitul de produse, înregistrat în ultimele luni.

 

 

Dacă anul trecut de Crăciun au existat numeroase restricții în Spania, cel de anul acesta va fi condiționat de incertitudine. Pe lângă problemele generate în toată lumea de tulpina Omicron, în Spania există și amenințarea unei serii întregi de greve în transporturi. În plus, toate acestea sunt anunțate chiar în ajunul Crăciunului, scrie abc.es.

Astfel, aceste mobilizări nu numai că amenință să blocheze transporturile și drumurile din întreaga țară, dar și să agraveze lipsa de produse din ultimele luni.

Principala problemă în acest moment este legată de greva șoferilor de camion, programată pentru perioada 20-22 decembrie. Greva a fost anunțată după mai multe întâlniri între guvern și patronatele din sector, iar sindicatul a amenințat chiar că va transforma greva în una pe termen nelimitat.

La ultima întâlnire, care a avut loc săptămâna trecută, ambele părți ar fi căzut de acord, iar ministrul transporturilor, Raquel Sánchez, a vorbit recent despre progrese "semnificative".

 

Greve și în aeroport

 

De asemenea, și sindicatele USO, CC.OO., UGT și CSPA au declanșat grevă în perioada de Crăciun, 23 – 26 decembrie. Acțiunea vizează tot personalul Enaire, atât din aeroporturi, cât și din centrele de control și cele administrative. 

Controlorii de trafic aerian nu vor intra în grevă, însă acțiunile amenință să creeze blocaje în aeroporturile din țară chiar în Ajunul Crăciunului.

Totodată, sindicatele au convocat, în urmă cu câteva zile, noi greve în EasyJet, una dintre companiile aeriene care transportă cel mai mare volum de pasageri din țară. 

În plus, aceste opriri ar afecta furnizorul său de servicii la sol, Menzies Aviation.

 

Cozi uriașe și haos pe aeroporturi din cauza restricțiilor anti-Covid

 

Grevele anunțate vin în contextul în care noile restricții de călătorie, instituite în Spania pentru a controla răspândirea variantei Omicron, au creat deja haos și cozi uriașe pe aeroporturile din țară, totul înaintea perioadei aglomerate de Crăciun.

De asemenea, noile măsuri vin în contextul în care cozile uriașe au îngreunat, deja, situația la Madrid, unde, luna trecută, 5.000 de călători și-au pierdut zborurile, din cauza timpilor mari de așteptare pentru controlul pașapoartelor.

"Haos total pe aeroportul Barajas din cauza lipsei de previziune a Aena (compania spaniolă de operațiuni aeroportuare)", a scris pe Twitter jurnalistul spaniol Francisco Carrión. "În acest moment, sunt cozi uriașe pentru controlul pașapoartelor în Terminalul 1. Poliția națională refuză să își asume responsabilitatea și dă vina pe Aena", a adăugat acesta.

 

Haosul s-ar putea extinde pe aeroporturile din întreaga țară


Guvernul regional al Madridului, condus de Isabel Díaz Ayuso, a cerut desfășurarea mai multor polițiști de frontieră pentru a ușura fluxul de pasageri pe aeroportul din oraș.

Cu toate acestea, problema pare să se extindă la aeroporturile din întreaga țară, deoarece temerile legate de varianta Omicron au determinat guvernele să implementeze noi restricții de călătorie.

"Întârzierile care au loc acum pe aeroporturile din Madrid și Barcelona s-ar putea agrava în perioada Crăciunului, în special, în aeroporturile cu cel mai mare număr de pasageri din țările care nu fac parte din spațiul Schengen, precum și în aeroporturile din Insulele Canare, Insulele Baleare, Alicante și Malaga", au declarat grupurile de agenții de turism UNAV și FETAVE, scrie The Local.

[citeste si]

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel