Spania: Alina Mocanu este românca ucisă și aruncată la gunoi de iubitul olandez. Mobilizare exemplară în orașul unde locuia

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:

 Consiliul Local al Teulada Moraira a decretat ziua de miercuri, 19 februarie,  zi oficială de doliu pentru românca ucisă de iubitul olandez de 59 de ani. Alina Mocanu avea 34 de ani, era mama a doi copii și a sfârșit cu gâtul tăiat și aruncată la gunoi de bărbatul cu care avusese o relație.

Sute de oameni au ieșit astăzi în stradă pentru a ține un minut de reculegere în memoria Anei Mocanu, românca de 35 de ani ucisă de bărbatul cu care avusese o relați tumultuoasă. Alina avea doi copii, dintre un fiu, de 14 ani, care au rămas acum fără mamă. Ea era din Satnoeni, comuna Dichiseni, județul Călărași.

Femeia a fost ucisă cu sânge rece de cel cu care avea o relație. Olandezul Arthur Karvink, în vârstă de 59 de ani, patronul unei agenții imobiliare din Moraira, a fost prins a doua zi după ce cadavrul femeii a fost găsit aruncat la gunoi. Corpul său, plin de tăieturi și sânge, fusese înfășurat într-un cearceaf și aruncat într-un tomberon. Operatorii municipali din domeniul salubrității au făcut șocanta descoperire luni dimineață și au anunțat imediat autoritățile.

Arthur K. ar fi ucis-o pe Alina Mocanu cu un cuțit într-o proprietate imobiliară deținută de el. Bărbatul a mărturisit Gărzii Civile că și-a ucis partenera, pe Alina Mocanu, în vârstă de 34 de ani, duminica trecută în Moraira, cu un cuțit, după ce au avut o ceartă aprinsă. Femeia reușise anul trecut să obțină un ordin de restricție împotriva bărbatului cu care avusese o relație și de care se despărțise după acest incident. Pe 19 septembrie 2019, el a fost  judecat pentru o presupusă infracțiune de abuz  împotriva femeii, potrivit lamarinaplaza.com. 

Citește  și: Spania. Tânără româncă, decapitată de iubitul olandez: I-a aruncat cadavrul la gunoi. Un copil a rămas orfan

Garda Civilă deține totodată și un raport de intervenție, prin care dovedesc că au fost prezenți în zorii zilei de 30 iunie 2019 în locuința cuplului, când au fost solicitați de un vecin, după ce din locuința lor se auzeau certuri îngrozitoare. Cu toate acestea, victima nu a dorit să depună plângere împotriva partenerului său, însă în ciuda acestui fapt, magistratul a adoptat un ordin de protecție în favoarea femeii, care includea ca măsuri de precauție interdicția persoanei cercetate să comunice prin orice mijloc sau să se apropie la mai puțin de 300 de metri de aceasta. Ulterior, cei doi se împăcaseră și locuiau din nou împreună.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel