Spania. 10 din 17 regiuni au cerut până acum guvernului să declare stare de urgenţă. Madrid încă se opune

Andreea Cosma |
Data publicării:

Regiunile din Spania cer guvernului central să ia măsuri care să le ofere sprijin legal pentru a impune interdicţii de circulaţie, în contextul în care întreaga ţară se confruntă cu un nou val al epidemiei de coronavirus, relatează Reuters.

Până sâmbătă, 10 din cele 17 regiuni ale Spaniei, inclusiv Valencia, Asturias, Castilla-La Mancha şi Ţara Bascilor, au cerut guvernului să declare stare de urgenţă, ceea ce le-ar permite autorităţilor regionale să limiteze circulaţia persoanelor.

Regiunile aşteaptă ca guvernul să convoace pentru duminică un Consiliu de Miniştri pentru a aproba o astfel de măsură, au relatat media spaniole, printre care cotidianul El Pais.

 

Madrid se opune

 

În timp ce multe regiuni sunt în favoarea unor forme de interdicţie de circulaţie, puternica regiune Madrid se opune, ceea ce a împiedicat până acum luarea unei decizii la nivel naţional.

Spania a înregistrat cel mai mare număr de infectări cu COVID-19 din Europa Occidentală. Numărul total de cazuri a crescut vineri la 1.046.132, în timp ce bilanţul deceselor se aproape de 38.000.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel