Şpagă pentru lucrări la Accademia di România din Roma

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:
Procurorii DNA au cerut punerea sub control judiciar a doi angajaţi MAE. Conform DNA, cei doi au cerut reprezentanţilor unei societăţi comerciale sume de bani şi un autoturism

Doi angajaţi ai Ministerului Afacerilor Externe (MAE) au fost puși sub control judiciar de DNA, fiind suspectaţi că au cerut şi au primit peste 13.000 de euro de la reprezentanţii unei firme pentru atribuirea unor contracte de lucrări cu Accademia di România din Roma.

 

Este vorba de şeful Biroului administrativ de la Accademia di România de la Roma (centru cultural aflat în gestiunea Ministerului Afacerilor Externe), Nelu Biţică, care este cercetat pentru abuz în serviciu şi luare de mită, și soţia acestuia, Gabriela Biţică, economist la Biroul Financiar al Ambasadei României de la Roma, cercetată pentru luare de mită.

 

Conform DNA, în perioada octombrie 2012 - iulie 2013, cei doi, în calitate de angajaţi ai Ministerului Afacerilor Externe, au cerut reprezentanţilor unei societăţi comerciale sume de bani şi un autoturism, reprezentând 10 la sută din valoarea lucrărilor atribuite de ambasadă către firma acestora şi au primit de la aceştia suma de 13.300 de euro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel