Șpagă de 10.000 de euro pe săptămână ca să lase migranții să intre în România. Polițiștii au intervenit în forță

Mihaela Horchidan |
Data publicării:
Doi români au fost reţinuți pentru trafic de influenţă cu privire la falsificarea unei analize de medicină legală
Doi români au fost reţinuți pentru trafic de influenţă cu privire la falsificarea unei analize de medicină legală

Anchetatorii de la DNA Timișoara și a trupelor speciale ale Poliției Timiș au intervenit în parcarea unui mall din oraș, unde un român și un kosovar au fost capturați după ce au încheiat o afacere extrem de profitabilă cu un polițist de frontieră.

Operațiune în forță a anchetatorilor de la DNA Timișoara și a trupelor speciale de intervenție ale Poliției Timiș, duminică după amiază, 14 noiembrie, în parcarea unui mall din oraș, unde un român și un kosovar au fost capturați la scurt timp după ce au încheiat o afacere extrem de profitabilă cu un polițist de frontieră, scrie pressalert.ro.

Potrivit polițiștilor de frontieră, agentul, care lucrează pe o mașină de termoviziune care asigura securitatea frontierei cu Serbia, a fost abordat de un conațional plecat în Austria. Ulterior, acesta i-a propus polițiștului să asigure accesul migranților prin sectorul pe care agentul îl supraveghea.

În plus, rețeaua de traficanți de persoane urma să-i plătească pentru fiecare migrant care era lăsat să intre în țară 100 de euro. În aceste condiții, se pare că săptămânal gruparea avea în plan să strecoare aproximativ 100 de oameni în țară.

 

Șpagă de 10.000 de euro pe săptămână

 

Astfel, ar fi rezultat un profit de 10.000 euro pe săptămână. În urma celor discutate, agentul de frontieră a sesizat DNA, iar procurorii au început investigațiile în acest caz. După ce au clarificat toate aspectele înțelegerii, bărbatul a declarat că el este doar un intermediar și că termenii înțelegerii urmau să fie stabiliți cu altcineva.

În aceste condiții, duminică, 14 noiembrie, a avut loc o întâlnire, iar românul a venit din Austria împreună cu un kosovar. S-au întâlnit în parcarea unui centru comercial pentru a stabili termenii înțelegerii. Kosovarul i-a explicat agentului că, pe fiecare tură, urmează să intre grupuri de câte 25-30 de migranți și că va fi plătit după fiecare transport.

Înțelegerea urma să fie una de lungă durată, astfel că și sumele rezultate urmau să fie consistente. La scurt timp după încheierea afacerii, kosovarul și intermediarul român s-au trezit înconjurați de polițiștii de la SAS care i-au imobilizat după ce i-au scos din mașina cu care au venit. Cei doi au fost duși pentru audieri la sediul DNA Timișoara și au fost reținuți, noaptea trecută, pentru 24 de ore sub acuzația de dare de mită, scrie pressalert.ro.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel