Sorin Cîmpeanu: "Profesorii nevaccinaţi ar putea să nu intre la examenele naţionale. Tarife atractive pentru supraveghetori"

Andreea Cosma |
Data publicării:

Profesorii nevaccinați ar putea să nu intre să supravegheze examenele naționale. Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, anunță tarife „atractive” pentru cei care vor supraveghea examenele.

Sorin Cîmpeanu nu a dat, joi seară, la Digi24, un răspuns clar la întrebarea dacă profesorii nevaccinați ar putea „să nu mai facă meseria”, declarându-se convins că se vor vaccina în cele din urmă.

„Vom face sistematic efort după efort. Mă gândesc să le cerem directorilor de școli să organizeze campanii de informare în sistem hibrid, nu numai cu angajații din școală, ci și cu părinții, pentru a promova aceste informații. Este nevoie ca informația corectă să ajungă la fiecare dintre noi pentru a lua decizia corectă”, spune Cîmpeanu.

Ministrul anunță că, în contextul în care urmează examenele naționale, există varianta, așa cum a fost pentru orele remediale 100 de lei brut pe oră, să existe un tarif similar și pentru supraveghere.

 

Tarife atractive pentru supraveghetori

 

„Apropos de asta, facem tot posibilul să se plătească orele din luna martie încă înainte de Sărbătorile Pascale. Astăzi a fost validat proiectul, deci de astăzi se pot transmite solicitările de plată pentru 146.000 de elevi din învățământul primar și gimnazial și 90.000 de elevi din învățământul liceal, care erau oricum cuprinși într-o altă forma de decontare a orelor remediale”, spune ministrul.

La examenele naționale va fi nevoie de supraveghere și s-ar putea să existe tarife „foarte motivante”: „pentru a intra în sală să supraveghezi elevii care dau examenele cred că este corect din partea autorităților să pună condiția de a intra doar acei profesori care sunt vaccinați”.

Întrebat dacă este vorba despre o regulă, Cîmpeanu a răspuns că a dat un exemplu pentru a impulsiona „o decizie corectă de vaccinare”.

Cîmpeanu menționează tot 100 de lei ora de supraveghere, iar întrebat când se va lua decizia, spune: „foarte rapid”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel