Sondaj: Aproape un sfert dintre români se gândesc să emigreze din cauza inflaţiei

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Sondaj: Aproape un sfert dintre români se gândesc să emigreze din cauza inflaţiei / Foto: Unsplash
Sondaj: Aproape un sfert dintre români se gândesc să emigreze din cauza inflaţiei / Foto: Unsplash

Peste 7 din 10 români (72%) sunt de părere că va veni o criză şi principala preocupare a lor este creşterea preţurilor bunurilor de consum, a spus Marius Luican, general manager al Reveal, companie de cercetare de piaţă, în cadrul unui eveniment organizat de Raiffeisen Bank România.

„Principalul efect al aceste încordări economice este inflaţia.7 din 10 români simt că inflaţia are un impact direct asupra lor şi asupra familiei lor. Un astfel de popor, care a trăit cu cu inflaţie de 300%, ai zice că nu prea ai cu ce sa-i sperii, dar iată că se întâmplă”, a spus Marius Luican.

Pentru a se apăra de inflaţie, 58% dintre români iau în ccalcul reducerea consumului, 42% vor să ceară o creștere de salariu, 25% se gândesc la emigrare, iar 16% și-ar putea schimba locul de muncă.

„Vedem o tendinţă foarte puternică de schimbare a locului de muncă. Dacă înainte aveam dificultăţi în anumite sfere, acum s-a generalizat. Şi aici în cifrele noastre schimbarea locului de muncă este văzută ca o soluţie pentru a câştiga mai mulţi bani în acest mediu inflaţionist”, a mai spus Marius Luican.

 

Chirițoiu, Consiliului Concurenţei, despre  principala cauză a creşterii prețurilor în România


Principala cauză a creşterii de preţuri în România este războiul Rusiei în Ucraina, a afirmat, marţi, preşedintele Consiliului Concurenţei, Bogdan Chiriţoiu, la conferinţa "Provocări concurenţiale în noul context economic", organizată de Consiliul Concurenţei şi Pria Events.

Potrivit preşedintelui Consiliului Concurenţei, avem pentru prima dată după 15 ani o inflaţie de două cifre, iar aceasta naşte atât la noi în ţară, dar şi în alte ţări, nemulţumiri şi incertitudine în mediul de afaceri.

El a afirmat în cadrul conferinţei că România s-a descurcat surprinzător de bine în perioada care a trecut, iar acest lucru se vedere în scăderea relativ redusă de PIB pe care a avut-o ţara noastră în pandemie. Revenirea economiei a fost relativ rapidă. Chiar şi acum, rapoartele pe ultimul trimestru au arătat o creştere de PIB peste media Uniunii Europene. Preşedintele Consiliului Concurenţei a spus că economia şi societatea au reacţionat "cât de bine se putea la condiţiile de pandemie".

Continuă știrea: Chirițoiu, Consiliului Concurenţei: „Acesta e principala cauză a creşterii prețurilor în România / În Europa lucrurile cred că sunt mai clare“

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel