Șoferul de TIR care a omorât o familie mergea cu magnetul pe tahograf

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Șoferul de TIR care a provocat accidentul de pe A1 în care și-a pierdut viața o copilă de 2 ani și mama acesteia mergea cu magnetul pe tahograf. 

Apar noi informații în cazul accidentului în care au murit o copilă de 2 ani și mama acesteia pe Autostrada București-Pitești. Șoferul de TIR avea instalat un magnet pe tahograf care împiedica înregistrarea timpilor de odihnă dar și viteza mașinii. 

"Se pune problema dacă șoferul de TIR va fi reținut sau nu. Martorii accidentului au spus că TIR-ul era pe contrasens, pe Autostradă. Practic, șoferul a greșit drumul și nu a mai mers într-o zonă unde ar fi putut întoarce regulamentar și a preferat să întoarcă în mijlocul autostrăzii. Practic, șoferul mașinii care a intrat în plin în TIR nu a avut cum să-l evite, pentru că era așezat perpendicular pe drum", relatează reporterul Antena 3.

Informația potrivit căreia șoferul TIR-ului avea tahograful "mânărit" este obținută de la surse apropiate investigației.   

Fetița de doi ani fost practic decapitată în urma impactului

 

O fetiţă de doi ani şi mama ei, în vârstă de 25 de ani, au decedat într-un accident rutier produs în noaptea de luni spre marţi pe autostrada A1, în zona municipiului Piteşti. Fetița a fost pur și simplu decapitată de impactul puternic. 

Vezi aici detalii: Fetiță de doi ani, decapitată pe Autostradă în această noapte. Înfiorător

Din primele verificări a reieşit că autocamionul ar fi efectuat o manevră de întoarcere după ce s-a încadrat greşit pe autostradă, iar autoturismul nu a putut evita impactul şi a intrat în coliziune cu remorca, trecând pe sub partea din spate a acesteia.

Fetiţa de doi ani, pasageră pe bancheta din spate a autoturismului, a fost găsită cu leziuni incompatibile cu viaţa. Mama sa, aflată pe locul din dreapta faţă, a fost găsită inconştientă şi a fost transportată la spital, unde ulterior a fost constatat decesul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel