Șoferii din Marea Britanie, paralizați de costul combustibilului: comercianți sunt îndemnați să scadă prețurile la pompă

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Șoferii din Marea Britanie, paralizați de costul combustibilului, comercianți sunt îndemnați să scadă prețurile la pompă. Sursa - Pexels
Șoferii din Marea Britanie, paralizați de costul combustibilului, comercianți sunt îndemnați să scadă prețurile la pompă. Sursa - Pexels

Milioanele de șoferi britanici au fost nevoiți să scoată din buzunare sume din ce în ce mai mari pentru a conduce acasă la familii.

Prețurile la benzină și motorină au scăzut semnificativ în noiembrie, dar șoferii au pierdut aproximativ 184 de milioane de lire sterline în ultimele două luni din cauza prețurilor inechitabile, potrivit companiei de servicii auto RAC.

Prețurile medii la benzină au scăzut cu 7,5 pence pe litru (ppl), un plin ajungând să coste 146,95 lire (848,31 RON). Între timp, motorina a scăzut cu 7 pence, un plin ajungând la 154,4 lire (891,32 RON), dar prețurile sunt încă semnificativ mai mari decât ar trebui să fie. 

Cifrele sugerează, de asemenea, că profitul mediu al vânzătorului cu amănuntul la benzină este de 17 pence pe litru, comparativ cu 13 pence pe litru pentru motorină, scrie  autocar.co.uk.

Din cauza prețurilor umflate, înseamnă că șoferii trebuie să plătească mai mult cu 5 lire sterline  ca să alimenteze complet o mașină de familie obișnuită cu un rezervor de 55 de litri, pentru un total de 80,62 lire sterline pentru benzină sau 84,92 lire pentru motorină. 

 

„Este dezamăgitor că suntem forțați să corectăm în mod constant situația”

 

„În timp ce prețul combustibilului a scăzut în noiembrie, adevărul este că nu există niciun motiv pentru care șoferii să se bucure, deoarece datele arată clar că plătesc mai mult la pompă, cu excepția cazului în care locuiesc în Irlanda de Nord”, a spus Simon Williams, purtătorul de cuvânt al RAC.

RAC i-a îndemnat pe comercianții cu amănuntul să scadă prețurile la pompă, dar Asociația Comercianților cu Amănuntul de Petrol (PRA) a susținut că „face tot posibilul pentru a se asigura că șoferii să aibă acces la cele mai bune informații posibile”. 

„Este dezamăgitor faptul că, pe măsură ce lucrăm constructiv cu departamentele guvernamentale relevante pentru a găsi o soluție, suntem forțați să corectăm în mod constant situația”, a spune Gordon Balmer, director executiv al PRA, într-o declarație trimisă lui Autocar. 

„Comercianții noștri independenți operează pe o piață dinamică, străduindu-se constant să ofere consumatorilor prețuri echitabile și competitive. PRA și-a oferit sprijinul și cooperarea deplină Autorității pentru Concurență și Piețe, în timp ce își dezvoltă schema de transparență a prețului combustibilului pentru a ajuta șoferii să găsească cele mai bune oferte disponibile pentru ei. Comercianții trebuie să rămână fermi în angajamentul lor de a se asigura că toți clienții primesc cele mai bune oferte posibile”, a mai adăugat Gordon Balmer.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel