Șofer român, prins în Austria în timp ce transporta ilegal pachete de Crăciun, obligat să plătească 3.000 de euro pentru distrugerea alimentelor

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:
Sacii cu mâncare au fost distruși de vameșii austrieci (Sursa: Heute.at via Ministerul de Finanțe)
Sacii cu mâncare au fost distruși de vameșii austrieci (Sursa: Heute.at via Ministerul de Finanțe)

Un șofer român care a fost prins în timp ce transporta ilegal pachete de Crăciun a fost pus de vameși să plătească peste 3.000 de euro taxa pentru distrugerea alimentelor. Poliția găsit sute de kilograme de carne de porc și varză murată.

Șoferul român al unei dube care a vrut să treacă prin Austria cu aproape o tonă de mâncare, pachete de Crăciun pe care le ducea în Franța, a fost depistat de vameșii austrieci. 

Astfel, oamenii legii nu doar că i-au confiscat toate alimentele, dar l-au pus și să plătească operațiunea de distrugere a acestora, potrivit publicației Heute.at , care citează un comunicat al Ministerului de Finanțe de la Viena.

Românul a fost oprit în cadrul unui control de rutină

 

Potrivit sursei citate, incidentul s-a petrecut în dimineața zilei de 22 decembrie. Românul a fost oprit pentru un control de rutină pe A21, lângă Alland (districtul Baden). Transportatorul, la volanul unui microbuz înmatriculat în Republica Moldova, a fost selectat aleatoriu pentru un control,  În timpul controlului din Alland, vameșii au descoperit 420 de kilograme de carne și produse din carne în mai multe pachete și, de asemenea, 420 de kilograme de legume, inclusiv ardei murați, roșii, varză și varză murată.

Toată mâncarea a fost distrusă din motive de siguranță, iar bărbatul aflat la volanul vehiculului a fost pus să plătească 3.560 de euro taxe și amenzi. 

Potrivit autorităților, majoritatea mărfurilor ar fi trebuit duse în Franța, dar între pachete erau și unele care ar fi ajuns în zona Linz.

Deoarece se interzice importul produselor din carne pentru evitarea bolilor animalelor și nu au putut fi prezentate documentele de import necesare pentru legume, alimentele au fost confiscate și imediat distruse, a informat ministerul.

Românul a fost pus să plătească suma de 3.360 de euro, contravaloarea operațiunii de distrugere. Pe lângă această taxă specială, românul a mai primit și o amendă în valoare de 200 de euro.

sofer-roman-mancare-pachete-craciun

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel