Șofer român acuzat de trafic de migranți, achitat în Belgia. Judecătorul a considerat că nu știa de persoanele din container

Gabriel Nuță-Stoica |
Data publicării:
Foto ilustrativ
Foto ilustrativ

Un român în vârstă de 45 de ani a fost de o instanță din Belgia, care a considerat că nu este implicat în traficul de persoane către Regatul Unit din Zeebrugge. Chiar dacă în camionul său au fost găsite șase persoane care au intrat ilegal în Regatul Unit, instanța a decis că nu există suficiente dovezi pentru a-l considera vinovat.  

Un șofer român din Belgia lucrează ca șofer de camion pentru o companie despre care procurorii spun că a fost implicată în 259 de operațiuni de trafic de persoane, din care 167 confirmate de autorități.

Conform informațiilor prezentate la proces, șoferii acestei companii primeau instrucțiuni prealabile cu privire la containerele pe care trebuie să le ridice și apoi ajutau refugiații să traverseze canalul prin portul Zeebrugge.

Într-una dintre aceste operațiuni, pe 21 martie 2019, românul a fost instruit să ridice un anumit container, în care au fost descoperite ulterior șase persoane, inclusiv doi adolescenți.

Deși în primă instanță a fost găsit vinovat și condamnat la optsprezece luni de închisoare cu suspendare și o amendă de 48.000 de euro, în apel, el a susținut că nu are cunoștință despre activitatea respectivă.

Cu toate acestea, nu a putut furniza detalii precise după cinci ani, inclusiv despre persoana care i-a dat ordinul de a ridica containerul.

Avocatul său a argumentat că nu există dovezi că ar fi asistat activ la contrabandă și a subliniat lipsa altor probe.

Astfel, instanța a decis că nu există suficiente dovezi pentru a-l considera vinovat și l-a achitat, scrie publicația kw.be.

 

----------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când apare o știre importantă, puteți intra pe unul din grupurile de dedicate cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următoarele linkuri:

-> https://chat.whatsapp.com/JJePx9Ood2XAgm8wytbimH 

-> https://chat.whatsapp.com/J6n4XX2nQLL0yuoailBGk6 

-> https://chat.whatsapp.com/Jb6xHKTjTdhIGOmUrCk0qy 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel