Slăbiciunile Emmei Răducanu, revelația tenisului mondial: „Bunica mea româncă îmi făcea sarmale, o mâncare foarte gustoasă“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Tânăra de origine română Emma Răducanu, revelația tenisului mondial, își dezvăluie cea mai mare slăbiciune.

Tânăra jucătoare de tenis britanică Emma Răducanu a avut o carieră deosebită până acum. Sportiva a ajuns pe prima pagină a ziarelor datorită victoriei de la US Open 2021, un succes care a venit într-o manieră senzațională, Emma neavând nicio victorie în circuit înainte de acel turneu.

A fost o surpriză incredibilă, toți cunoscătorii au fost șocați, iar Emma a prins încet-încet putere în circuit și a devenit din ce în ce mai cunoscut. După acest succes, însă, lucrurile nu au mai mers așa cum se spera, iar Răducanu a câștigat foarte puține meciuri în acest an, luptându-se cu probleme fizice și cu o aclimatizare la circuit care se chinuie să decoleze.

Slăbiciunile Emmei Răducanu, revelația tenisului mondial: „Bunica mea româncă îmi făcea sarmale“

 

Emma Răducanu a acordat un interviu pentru National Geographic și a vorbit despre câteva curiozități deosebite. Tânăra jucătoare de tenis de origine română a făcut următoarele declarații:

"După un turneu, cea mai mare slăbiciune a mea este ciocolata.

În general, mănânc destul de sănătos, dar când vine vorba de ciocolată trebuie să mă controlez. Un alt lucru pe care îl mănânc foarte mult este friptura. La început nu mi-a plăcut foarte mult și chiar am stat doi ani fără să mănânc, apoi mi-am dat seama că este bun pentru tine și îl mănânc des, pentru că te poate ajuta“, a afirmat Emma.

Jucătoarea de tenis a dezvăluit apoi câteva dintre obiceiurile sale alimentare. Emma a crescut în Marea Britanie, deși s-a născut în Toronto, iar tatăl ei este din București, în timp ce mama ei este din Shenyang, un amestec de culturi diferite.

Pe măsură ce a crescut, Emma a învățat să iubească mâncărurile tradiționale și a dezvăluit:

"Bunica mea româncă obișnuia să vină în Anglia și să-mi pregătească mâncăruri delicioase. Îmi făcea sarmale, o mâncare românească foarte gustoasă.

Ea făcea și ciorba, un fel de ciorbă. Întotdeauna a făcut acest lucru și am amintiri foarte frumoase din orele petrecute cu ea în bucătărie".

Emma se pregătește și va participa la turneul demonstrativ Mubadala World Championship Tennis.

Emma Răducanu are origini în România și China

 

În 2021, la 18 ani și zece luni și cu o poziție în clasamentul WTA pe locul 150 în lume, a câștigat primul său titlu de Grand Slam din carieră la US Open în cea de-a cincea apariție generală în circuitul major.

Datorită acestui succes, Răducanu bate numeroase recorduri: ea devine prima jucătoare de tenis (atât la masculin, cât și la feminin) care a reușit să câștige un Grand Slam venind din calificări, cea mai tânără jucătoare de tenis care a câștigat un Grand Slam de la Maria Șarapova (Wimbledon 2004) și prima jucătoare de tenis britanică care triumfă într-un Grand Slam după Virginia Wade în 1977. Răducanu a făcut acest lucru fără a pierde un set pe tot parcursul turneului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel