Silvia Dumitrache: Diaspora CONTEAZĂ. Românii NU dispar la granițele țării

Narcis Popa |
Data publicării:

Silvia Dumitrache, președintele Asociației Femeilor Românce din Italia a vorbit despre schimbările care ar trebui să aibă loc imediat la nivelul abordării familiilor de români din Diaspora. 

"Ce ar trebui schimbat? Abordarea. Suntem peste cinci milioane de români în Diaspora. Trebuie considerată întreaga familie, transnațională, românii nu dispar la granițele țării. Sunt necesare politici publice pentru relația cu românii din afara granițelor și tutelarea fiecărui cetățean. Comunicarea este esențială. Este foarte important pentru părinți să poată să își educe copiii și să recepționeze mesajul lor. La fel cum un bun politician este acela care știe să asculte mesajele cetățenilor. Diaspora contează," este o parte a mesajului Silviei Dumitrache. 

De Ziua Internaţională a Drepturilor Copilului, moment care atrage atenţia şi anul acesta asupra situaţiei grave în care se află încă milioane de copii din întreaga lume, la Palatul Cotroceni a fost organizată o masă rotundă cu participare internațională dedicată situației copiilor cu părinții plecați la muncă în străinătate. 

La eveniment au luat parte de asemenea președintele Klaus Iohannis,  reprezentanți ai românilor din străinătate, oficiali români și președinți ai unor organizații care luptă pentru drepturile copiilor în întreaga lume. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel