Sejururi gratuite în Thasos, Halkidiki sau Samothraki pentru pompierii români. Primarul din Thasos: "Deja am cerut numele lor"

Liviu Ludovic |
Data publicării:

Primarul din Thasos le mulțumește pompierilor români, care ajută la stingerea incendiilor în Grecia. Și nu se oprește la vorbe. Drept răsplată, vara viitoare, eroii români, vor avea cazare gratuită pe insula pe care o administrează. 

Primarul din Thasos, Leftheris Kyriakidis, a explicat gestul frumos. "Guvernul român a decis să trimită pompieri să lupte pentru cu focul pentru poporul nostru. Această decizie, credem noi, este foarte importantă. Admirabilă! De aceea, am decis să oferim 2 zile de vacanță gratuită pentru pompierii voștri. E important să ne avem, să ne ajutăm unii pe alții. Trebuie să vă spun că am vorbit, deja, cu cei de la Consulatul român din Salonic. Lucrăm împreună să punem în practică decizia. Trebuie să știm numele, numele celor din familie care vin vara viitoare", a spus edilul, potrivit Aleph News.

Pompierii români, 108 la număr, sunt lăudați constant de greci. Ei, însă, privesc toate eforturile pe care le depun, ca pe ceva firesc. Uite ce a răspuns colonelul Popa, care conduce detașamentul nostru, la întrebarea ce-i face așa speciali, încât jurnaliștii eleni au scris în toate ziarele că pompierii nostri vin din altă lume.

„Suntem din România! Ne-am organizat cum ne organizăm înainte de orice misiune”, a răspuns colonelul Popa, mai scrie sursa citată.

Sejururi gratuite și în Halkidiki sau Samothraki pentru pompierii români

 

Şi hotelierii din Halkidiki au venit cu astfel de promisiuni. 

"Apreciem enorm ajutorul din partea prietenilor noştri apropiaţi, românii. Am primit o scrisoare din partea primarului din Thassos care oferă pompierilor români vacanţe gratuite, cazare gratuită pentru anul viitor. Dar am primit mesaje şi din alte zone precum Halkidiki, Pieria şi Samothraki şi din multe alte locuri din Grecia. Măcar atât putem face! Mulţumim din suflet!", a spus Georgios Stafylakis, reprezentantul turismului grec in România.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel