Șeful serviciilor secrete britanice despre execuțiile civililor din Ucraina: Fac parte din planul lui Putin 

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Șeful serviciilor secrete britanice despre execuțiile din Ucraina Au făcut parte din planul lui Putin 
Șeful serviciilor secrete britanice despre execuțiile din Ucraina Au făcut parte din planul lui Putin 

Șeful serviciului de informații britanic, Richard Moore, a spus că execuțiile civililor fac parte din planurile lui Putin de a invada Ucraina.

„Știam că planurile de invazie a lui Putin includ execuțiile civililor de către serviciile militare ruse. Rapoartele despre execuții civililor în zonele eliberate sunt înfiorătoare și înfricoșătoare”, a scris șeful serviciului de informații britanic, Richard Moore, pe Twitter.

În acest fel, Richard Moore a răspuns unei declarații a ministrului britanic de externe Liz Trass prin care condamna uciderile în masă ale civililor în orașele și satele eliberate din regiunea Kiev.

Citeste si: Procurorul General al Ucrainei, despre masacrul făcut de ruși în Bucha: "410 cadavre, găsite în oraşele de lângă Kiev"

"Trebuie să-i aducem în fața justiției pe cei responsabili pentru acțiunile oribile ale trupelor ruse din Bucha, Irpin și alte părți ale Ucrainei. Regimul Putin nu va avea voie să-și ascundă implicarea în aceste atrocități", a spus ministrul britanic de externe Liz Trass, citată de pravda.com.ua.

 

Groapă comună uriașă în Bucha, descoperită de un satelit. Ucrainenii uciși, îngropați pe teritoriul unei biserici

 

Forţele ruse care s-au retras din oraşul Bucha au lăsat în urmă un adevărat masacru, dar grozăviile sunt pe departe de a fi terminate. Imaginile din satelit oferite de compania de supraveghere Maxar înfăţişează mai multe gropi comune.

Imaginile din satelit oferite de compania Maxar înfăţişează mai multe gropi comune, dintre care unele neterminate. Armata rusă nu a anticipat momentul retragerii şi astfel unele morminte comune au rămas neterminate.

Se poate observa în imagine un şanţ lung de 14 metri şi adânc de trei, săpat lângă biserica Biserica Sf. Andrei din Bucha. Plecarea precipitată a forţelor de ocupaţie ruse a făcut ca, din fericire, planul macabru să nu fie dus la bun sfârşit.

Aceasta este una dintre multele gropi săpate de ruşi în zonele în care s-au dat lupte grele. Autorităţile ucrainene preconizează că vor mai fi descoperite multe astfel de morminte, în care civilii şi-au găsit sfârşitul.

Ucraina a condamnat masacrul în timp ce Rusia neagă acuzaţiile, pe care le consideră drept o provocare la adresa integrităţii morale a trupelor sale, cu scopul de a le discredita imaginea în ochii lumii.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel