Șeful AEP a demisionat, după ce și-ar fi angajat cumnata în instituția pe care o conducea

Nicoleta Nicolau |
Data actualizării: | Data publicării:
Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Constantin-Florin Mituleţu-Buică
Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente (AEP), Constantin-Florin Mituleţu-Buică

Șeful AEP, Constantin-Florin Mitulețu Buică, și-a dat demisia din funcția de președinte al Autorității Electorale Permanente, după ce și-ar fi angajat cumnata în instituția pe care o conducea pe post de consilier.

Președintele Autorității Electorale Permanente și-a dat demisia miercuri din funcție, se arată într-un comunicat de presă al instituției.

Autoritatea Electorală Permanentă informează că astăzi, 11.ianuarie 2023, domnul Constantin-Florin Mitulețu-Buică a înaintat celor două camere ale Parlamentului demisia de onoare din funcția de președinte al Autorității Electorale Permanente începând cu data de 13 februarie 2023, în condițiile Legii nr. 208/2015 privind alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor, precum şi pentru organizarea şi funcţionarea Autorităţii Electorale Permanente și ale Legii nr. 7/2006 privind statutul funcţionarului public parlamentar”, se arată în comunicatul AEP.

Șeful AEP a demisionat, după ce și-ar fi angajat cumnata în instituția pe care o conducea

 

Gestul lui Constantin-Florin Mitulețu Buică vine după ce, luni, Agenția Națională de Integritate a depus o plângere la Parchetul General împotriva șefului AEP, pe care îl acuză că și-a angajat cumnata consilier în cadrul instituției. Mitulețu Buică a recunoscut că a aprobat angajarea cumnatei sale, dar a afirmat că a respectat legea.

Inițial, după comunicatul ANI, Mitulețu susținea că va ataca în instanță decizia Agenției și respingea varianta plecării din funcție. 

Constantin - Florin Mituleţu Buică, judecat pentru abuz în serviciu

 

 

În noiembrie 2021, Constantin Mituleţu Buică a fost trimis în judecată pentru comiterea în concurs a trei infracţiuni de abuz în serviciu, într-un dosar în care este acuzat că a făcut presiuni ca doi directori din AEP să părăsească instituţia şi ar fi blocat mai multe posturi din cadrul AEP şi nu a organizat concursuri pentru ocuparea lor.

La jumătatea anului trecut, Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) informa publicul cu privire la activitățile de control pe care urma să le desfășoare în anul 2022 în conformitate cu Planul anual de control al finanțării publice și finanțării private a partidelor politice și a campaniei electorale. 

"Potrivit art. 42 alin. (1) din Legea nr. 334/2006 privind finanțarea activității partidelor politice și a campaniilor electorale, republicată, cu modificările și completările ulterioare, Autoritatea Electorală Permanentă este abilitată să controleze respectarea prevederilor legale privind veniturile şi cheltuielile partidelor politice, ale alianţelor politice sau electorale, ale candidaţilor independenţi, precum şi legalitatea finanţării campaniilor electorale", potrivit unui comunicat de presă transmis în iunie 2022 de AEP.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel