Se propune DESTITUIREA lui Tudorel Toader de la şefia Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” Iaşi

Loredana Iriciuc |
Data publicării:

Consiliul de Etică şi Management Universitar propune destituirea lui Tudorel Toader de la şefia Universităţii „Alexandru Ioan Cuza” Iaşi din cauza refuzului de a-şi exprima un punct de vedere pe existenţa plagiatului în teza de doctorat a lui Codruţ Olaru, potrivit preşedintelui organismului.

Gheorghe Iancu, preşedintele Consiliului de Etică şi Management Universitar, organism consultativ al Ministerului Educaţiei Naţionale, a declarat, astăzi, că aşteaptă un punct de vedere de câteva luni de zile din partea Universităţii „Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi, a cărui rector este Tudorel Toader, pe suspiciunea de plagiat existentă în teza de doctorat a procurorului Codruţ Olaru, membru al Consiliului Superior al Magistraturii (CSM).

„Noi aşteptam de luni de zile răspunsuri de la ei şi nu ne-au dat niciunul. După ce am aflat din declaraţia aceea făcută înţeleg că de doamna Şercan, căreia i-am respins o sesizare, sa ştiţi. De data asta însă, treaba e serioasă. Am propus printre altele, din cauza inactivităţii intenţionate a universităţii conduse de domnul Toader, care ne-a ignorat total, ne-am permis să propunem destituirea dânsului din calitate de rector (al Universităţii „Alexandru Ioan Cuza" din Iaşi -n.r.) (...) Acum s-a internat am înţeles (...) pentru ca nu se poate lua nicio măsura cât e internat. El crede că o sa fie toată viaţa internat", a declarat Gheorghe Iancu.

 

Gheorghe Iancu: „E gravă treaba asta”

 

Întrebat dacă ar putea fi dispusă inclusiv desfiinţarea instituţiei, Gheorghe Iancu a replicat: "E gravă treaba asta, e grav dacă se întâmplă treaba asta. Dacă se întâmplă treaba asta şi este cam pe cale de a se întâmpla, e foarte grav. În orice caz, trebuie să răspundă şi rectorul care nu are decât trei oameni în şcoala doctorală, adică minimum (...) are doar o şcoală doctorală şi inactivitatea asta şi a Comisiei de etică de acolo de la universitate demonstrează că vor să apere ceva, adică vor să-l apere pe domnul Codruţ, ceea ce e foarte rău, e foarte complicat".

Preşedintele Consiliului de Etică şi Management Universitar spune că organismul pe care-l conduce a solicitat deja destituirea lui Tudorel Toader din funcţia de rector, însă decizia va fi luată la nivelul conducerii ministerului Educaţiei Naţionale

„E foarte rău pentru că teza e 100% copiată din câte am aflat (...) sesizarea a fost făcută de către noi pentru ca CNATDCU nu a luat măsuri, îmi pare rău, nici nu putea să ia măsuri, noi ne pronunţăm asupra tuturor consiliilor când e vorba de etică, dar aici nu avea ce face CNATDCU pentru ca nu au primit nimic de la Comisia de etică de la universitate, care avea obligaţia să facă nişte demersuri. Pentru că domnul rector a susţinut o asemenea treabă, noi am propus destituirea rectorului şi reluarea activităţii, adică realegerea mi se pare, deşi am mai propus noi nişte măsuri, realegerea membrilor Comisiei de etică din universitate. Există riscul să se cam reorganizeze, ca să nu spun altfel", a mai spus Gheorghe Iancu, potrivit Mediafax.

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel