Scrisoare Giuliani. Farsa pregătită de Dragnea, demontată în The Guardian. Jurnaliștii britanici au sunat la Departamentul de Stat

Narcis Popa |
Data actualizării: | Data publicării:

The Guardian a dedicat un amplu articol scrisorii adresate de avocatul Rudolph Giuliani președintelui Klaus Iohannis în care cere verificarea protocoalelor PG-SRI şi necesitatea unei ordonanțe privind amnistia și grațierea. Cotidianul britanic demontează pas cu pas manevra făcută de Liviu Dragnea pentru a pune presiune pe Iohannis și prezintă o primă reacție a Departamentului de Stat al SUA. 

"Scrisoarea a fost scrisă sub antetul Giuliani Partners, firma sa privată de consultanță, și nu a menționat rolul de avocat personal al președintelui american," relatează jurnaliștii de la The Guardian.

Ei au contactat de asemenea și Casa Albă pentru un răspuns, care însă nu a sosit, cel puțin deocamdată. Departamentul de Stat al SUA a răspuns și se delimitează categoric de scrisoarea lui Giuliani:

"Nu era clar dacă scrisoarea a fost trimisă la îndemnul oricărei terțe părți. Casa Albă nu a răspuns solicitării The Guardian de a comenta această srisoare," relatează jurnaliștii.

Departamentul de Stat s-a delimitat însă de conținutul scrisorii. Întrebat dacă SUA este de acord cu observațiile lui Giuliani din scrisoare, un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat al SUA a spus:

"Până de curând, România a înregistrat progrese considerabile în combaterea corupției și construirea statului de drept efectiv. Îi încurajăm pe români să continue pe această cale ", mai arată jurnaliștii britanici. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

19 apr 2024, 22:40 in Știri
Accident de metrou la Viena 
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel