Scapă prosoapele de bucătărie de petele grăsime și mirosuri: Trucuri care te vor ajuta să faci murdăria să dispară ca prin magie

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:
Scapă prosoapele de bucătărie de petele grăsime și mirosuri: Trucuri care te vor ajuta să faci murdăria să dispară ca prin magie
Scapă prosoapele de bucătărie de petele grăsime și mirosuri: Trucuri care te vor ajuta să faci murdăria să dispară ca prin magie

Iată câteva moduri de a spăla prosoapele de bucătărie și a scăpa de grăsime și mirosuri. Află din articolul nostru cum se spală prosoapele de bucătărie îmbibate cu ulei de gătit sau alte grăsimi.

Prosoapele de bucătărie sunt primele care au de suferit în bucătărie - absorb grăsimea, murdăria și praful și, de asemenea, își pierd rapid aspectul atractiv. O spălare obișnuită adesea nu ajută la îndepărtarea unor astfel de pete, iar noi vă spunem cum să albiți prosoapele de bucătărie cu bicarbonat de sodiu sau altceva fără prea mult efort.

Cum să înmuiați prosoapele de bucătărie și să scăpați de mirosuri

 

Întâi prosoapele trebuie înmuiate. Trebuie să se înțeleagă că înmuierea nu este o spălare completă, ci doar un proces pregătitor. Acest lucru este necesar dacă aveți pete vechi pe prosoape. Indiferent de metoda aleasă, înmuiați prosoapele timp de cel puțin 1 oră. Dacă petele au prins rădăcini în structura țesăturii, cel mai bine este să lăsați recipientul cu soluție peste noapte.

Există patru moduri sigure de a vă înmuia prosoapele:

Detergent de rufe (se folosește numai pentru prosoapele albe, pentru ca prosoapele colorate să nu-și piardă modelul. Aproximativ 20 g de pulbere și 100 g de sare la 1 litru de apă).

Înălbitor (verificați eticheta pentru a vă asigura că este sigur de utilizat. Adăugați înălbitorul conform instrucțiunilor de pe ambalaj).

Apă sărată (acest lucru poate ajuta dacă prosoapele sunt pătate cu cafea sau pastă de tomate. Adăugați 100 g de sare de bucătărie la 1 litru de apă).

Detergent (ideal dacă nu aveți altceva. Se toarnă 1 linguriță de detergent de vase într-un bol cu apă și prosoape).

Scapă prosoapele de bucătărie de petele grăsime și mirosuri

 


După înmuiere, puteți trece la procesul de spălare propriu-zis. Iată opt modalități eficiente de a scăpa de aceste pete supărătoare.

O modalitate practică de a scăpa de petele de cafea, vin roșu, pastă de tomate sau suc. Acest lucru este deosebit de util atunci când aveți copii în casă. Pentru a obține o soluție de sare eficientă, amestecați 5 linguri de sare cu 5 litri de apă. Lăsați prosoapele în soluția de sare timp de 1 oră, apoi spălați-le în mașina de spălat sau manual.

Săpunul de rufe face, de asemenea, o treabă excelentă cu petele. Fără a face economie la ingredientul prețios, frecați prosopul de spălat vase cu săpun. Se pune într-o pungă de celofan și se răcește peste noapte în frigider. Dimineața îl puteți spăla cum doriți.

Cum se spală prosoapele de bucătărie cu ulei vegetal

Metoda poate fi puțin neobișnuită, dar credeți-mă, unsoarea este excelentă pentru a îndepărta modelele nedorite pe care producătorul nu a intenționat să le aibă. Amestecați uleiul vegetal și detergentul într-un raport de 1:1. Se toarnă amestecul peste prosoape și apoi se adaugă apă caldă, astfel încât să acopere cârpa. Lăsați bazinul la înmuiat timp de 10 ore, apăsând prosoapele cu ceva greu. După ce a expirat timpul, spălați ca de obicei.

Spălați prosoapele de bucătărie cu oțet

O altă spălare populară folosită adesea de gospodine. Oțetul funcționează bine atât pe petele de mâncare, cât și pe cele de mucegai. Îl puteți adăuga în mașina de spălat în timp ce spălați mașina de spălat - doar turnați 0,5 cești de oțet de 9% în sertarul de balsamuri și apoi adăugați pudra. Dacă trebuie să înmuiați în prealabil prosoapele, amestecați 5% oțet cu apă în proporție de 1:1 timp de câteva ore, apoi clătiți și uscați-le.

Cum să spălați prosoapele de bucătărie cu muștar

Muștarul este un ingredient util nu numai pentru a spăla, ci și pentru a dezinfecta prosoapele. Această metodă funcționează cel mai bine pentru prosoapele albe. Luați câteva linguri de muștar și diluați-l cu apă clocotită, astfel încât să obțineți o masă asemănătoare cu o smântână groasă. Se înmoaie un prosop, se aplică amestecul și se lasă la înmuiat timp de 7-8 ore, apoi se spală.

Înmuiați prosoapele de bucătărie în acid citric și peroxid

Spălați prosoapele de bucătărie în acid citric dacă trebuie să îndepărtați petele de pe roșii sau sfeclă roșie. Se freacă o cârpă cu săpun de rufe, se clătește, se stropește cu acid citric, se lasă timp de 10 minute și apoi se spală de mână. Aceeași poveste cu peroxidul - excelent pentru petele vechi de care ați uitat. Umpleți o zonă murdară pe un prosop uscat cu peroxid și așteptați o jumătate de oră. Apoi clătiți bine.

Cum să spălați prosoapele pentru a elimina mirosul - metoda manganului

Manganul acționează ca un neutralizator de parfum. Se înmoaie prosoapele în apă caldă și se adaugă 1 linguriță de mangan. Dacă doriți să fiți sigur, săpuneți cârpa cu apă și săpun. Lăsați prosopul timp de 30-60 de minute, apoi spălați-l cu mâna.

Apropo, manganul este, de asemenea, un bun înălbitor. Tot ce trebuie să faci este să iei un bol cu apă fierbinte, să pui prosoapele în el, să adaugi câteva cristale de mangan și 200 g de pulbere. Acoperiți bazinul cu folie alimentară, așteptați ca apa să se răcească și apoi spălați conținutul cu mâna. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel