Scandal uriaș pe Otopeni: români veniți din Spania, la un pas să fie băgați în carantină deși nu veneau din cele 6 regiuni "galbene"

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Situație incredibilă noaptea trecută pe Aeroportul Otopeni. Peste 100 de pasagerii ai unui zbor care a aterizat din Spania după ora 24.00 au fost izolați în aeroport și anunțați că trebuie să intre în carantină, deși nu veneau din cele șase zone declarate oficial "galbene".

Avionul a decolat din Barcelona până în ora 24.00, momentul în care a intrat oficial în vigoare actualizarea listei țărilor cu risc epidemiologic ridicat. Românii povestesc că, în momentul în care au urcat în aeronavă, au stat de vorbă cu pilotul și cu membrii echipajului și au întrebat ce se va întâmpla cu ei. 

Li s-a spus că au plecat din Barcelona înainte de ora 24.00, ceea ce înseamnă că nu vor sta în carantină 14 zile. 

În momentul în care avionul a aterizat pe Aeroportul Otopeni pasagerii au avut parte de o mare surpriză: au aflat că trebuie să intre în carantină 14 zile, iar mulți dintre ei au fost extrem de supărați de acest lucru. În plus, o parte din pasageri nu veneau din cele șase regiuni incluse în zona "galbenă", însă au plecat din Barcelona.

"Noi ora 24.00 am prins-o în zbor. Pilotul ne-a spus că nu vom intra în carantină. Aici ni s-a spus că nu contează din ce zonă venim din Spania, că vom intra în carantină. Toată lumea s-a revoltat. Au fost mulți care au semnat și au plecat", a spus o româncă, citată de Antena 3. 

Carantină pentru românii care vin din șase regiuni ale Spaniei

 

Comitetul Național pentru Situații de Urgență a adoptat, luni, o decizie prin care se instituie carantina pentru persoanele care sosesc din șase regiuni ale Spaniei.

Potrivit hotărârii, se instituie măsura carantinei pentru românii care sosesc din șase regiuni ale Spaniei.

"Pentru Regatul Spaniei măsura carantinării se aplică doar pentru regiunile în care rata cumulată de incidență a cazurilor noi de îmbolnăvire din ultimele 14 zile raportată la 100.000 de locuitori este mai mare decât cea înregistrată în România, după cum urmează:
a) Regiunea Aragon;
b) Regiunea Cataluna;
c) Regiunea Comunidad de Madrid;
d) Insulele Baleare;
e) Țara Bascilor;
f) Regiunea Navarra", se arată în decizie.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel