Scandal în PMP: Se cere demisia lui Diaconescu. „A dovedit o lipsă de realism pe care nu i-o bănuia nimeni“

Nicoleta Nicolau |
Data publicării:

Liderul PMP Buzău, Adrian Mocanu, îi cere lui Cristian Diaconescu să demisioneze din funcția de președinte al formațiunii: „Din păcate, formula de conducere încropită după alegerile generale din 2020 nu a răspuns așteptărilor mari pe care membrii PMP le aveau”.

„Partidul Mișcarea Populară trece prin momente dificile, într-un moment în care este nevoie de unitate, strategie politică clară și fermitate la vârful PMP. Din păcate, formula de conducere încropită după alegerile generale din 2020 nu a răspuns așteptărilor mari pe care membrii PMP le aveau, în primul rând, de la domnul președinte Cristian Diaconescu.

Este motivul principal pentru care Buzăul a votat, pe 12 ianuarie, pentru o schimbare radicală la vârful partidului, marcată în cadrul unui Congres, convocat de Colegiul Național al PMP pe 19 februarie 2022”, scrie de Facebook președintele PMP Buzău, Adrian Mocanu.

El îi cere demisia președintelui partidului, Cristian Diaconescu.

 

„Dovedind o lipsă de realism pe care nu i-o bănuia nimeni, domnul Cristian Diaconescu a inițiat o campanie mincinoasă de demonizare a majorității filialelor județene ale PMP, nerecunoscand legalitatea evidentă a deciziilor Colegiului Național și adoptând declarații care nu fac bine partidului. De aceea, Filiala Județeană a PMP Buzău cere demisia de urgență a domnului Cristian Diaconescu din funcția de președinte al Partidului Mișcarea Populară și respectarea deciziei statutare de convocare a Congresului PMP pe 19 februarie”, conchide Mocanu.

Președintele PMP, Cristian Diaconescu, a respins, joi, informațiile apărute pe pagina de Facebook a formațiunii, potrivit căreia membrii conducerii au decis organizarea unui congres: „Deciziile de demitere și numire a altor persoane pe loc, cât și așa-zisul Congres anunțat pentru februarie sunt ilegale”.

O parte a conducerii PMP a decis să convoace congresul pentru alegerea unor noi lideri naționali. În partid sunt mai multe tabere care fie doresc să fuzioneze cu PNL, fie doresc să colaboreze cu liberalii, potrivit Mediafax.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel