Scandal în Parlament, la ședinţa comună în care se citeşte moţiunea de cenzură USR PLUS şi AUR - VIDEO

Echipa Stiri Diaspora |
Data actualizării: | Data publicării:

Camera Deputaţilor şi Senatul s-au reunit, joi, în şedinţă comună pentru prezentarea moţiunii de cenzură depusă de USR PLUS şi AUR. Pe ordinea de zi, aprobată joi dimineaţă de Birourile permanente reunite, mai figurează şi înfiinţarea comisiei de anchetă privind creşterea preţurilor la energie. 

Scandal în Parlament după ce vicepreședintele Camerei Deputaților, Florin Roman, a ignorat cererea USR PLUS de a se introduce pe ordinea de zi a ședinței stabilirea calendarului moțiunii de cenzură.

„În temeiul art 20 din regulamentul ședințelor comune, în calitate de lider de grup, vă rog, dle președinte de ședință, adăugarea unui nou punct, punctul 1 - stabilirea calendarului moțiunii de cenzură. Suntem în cadru constituțional. Azi citim moțiunea de cenzură. După 3 zile moțiunea trebuie dezbătută și votată”, a cerut Ionuț Moșteanu.

Președintele de ședință, liberalul Florin Roman, i-a cerut lui Moșteanu să evoce motivele excepționale pentru care a făcut solicitarea.

„Un motiv mai temeinic decât Constituția României nu poate exista pentru niciun român și pentru niciun parlamentar”, a replicat Moșteanu.

Roman a refuzat propunerea USR PLUS, motivând că motivul invocat a fost discutat și în ședința BPR de joi dimineață.

Supus la vot, în opoziția parlamentarilor USR PLUS, proiectul ordinii de zi, fără punctul referitor la stabilirea calendarului moțiunii de cenzură, a fost adoptat cu 191 de voturi „pentru” și 25 „contra”.

Președintelui de ședință, Florin Roman, vicepreședinte al Camerei Deputaților căruia Ludovic Orban i-a delegat atribuțiile, i s-a cerut să predea conducerea ședinței președintelui Senatului, Anca Dragu.

„Îl rog pe dl Roman să părăsească sala, să o lase pe dna Dragu să conducă ședința”, a cerut Moșteanu.

Florin Roman a declarat închisă ședința și a părăsit sala plenului.

Anca Dragu a redeschis ședința, locul lui Florin Roman fiind luat de alt vicepreședinte al Camerei Deputaților, Cristina Prună.

Supusă din nou la vot, propunerea lui Moșteanu a fost respinsă.

Știre inițială. 

Şedinţa este condusă de vicepreşedintele Camerei Deputaţilor, liberalul Florin Roman, căruia preşedintele Camerei Deputaţilor, Ludovic Orban, i-a delegat atribuţiile pentru această şedinţă.

Florin Roman a spus că, potrivit regulamentului, şedinţele sunt conduse alternativ de preşedinţii Camerelor sau de înlocuitorii acestora.

Roman a anunţat că la şedinţă sunt prezenţi 269 parlamentari.

Birourile permanente reunite au aprobat ca moţiunea de cenzură să fie citită în plenul Parlamentului de joi, dar a decis, cu voturile reprezentanţilor PSD, PNL, UDMR, amânarea dezbaterii şi votului asupra moţiunii până după decizia CCR în cazul sesizării premierului privind existenţa unui conflict între Parlament şi Guvern. 

VIDEO

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel