Scandal în Germania: Benzinăriile au crescut prețurile înainte să expire subvenția acordată de Guvern

Gabriel Nuță-Stoica |
Data publicării:

E scandal de proporții în Germania, după ce benzinăriile au scumpit carburanții cu o săptămână înainte să expire ajutorul oferit de stat. Creșteri de preț s-au înregistrat atât la benzină, cât și la motorină. 

Potrivit Asociației Germane a Automobiliștilor - ADAC, prețurile la pompă au crescut în mod semnificativ, cu o săptămână înainte ca reducerea oferita de guvern pentru carburanți să se încheie. Astfel, șoferii care merge în aceste zile să alimenteze în Germania văd cum prețurile la pompă cresc din nou, potrivit publicației The Local Germany.

După o tendință de scădere de o săptămână și câteva zile de stagnare, prețurile carburanților au crescut ușor în weekend, potrivit asociației de automobiliști ADAC.

Reducerea oferită de stat pentru carburanți expiră pe 31 august

 

Potrivit celui mai recent sondaj al ADAC, prețul mediu al benzinei E10 premium a crescut de la aproximativ 1,717 euro la 1,730 euro între duminică și luni. Între timp, prețul mediu al motorinei a sărit de la 1,964 euro la 1,974 euro. 

Având în vedere că reducerea limitată în timp a taxei pe energie pentru carburanți se va încheia la 31 august, experții presupun că majorarea prețurilor se datorează cererii mai mari, deoarece șoferii încearcă să profite de prețurile mai mici ale benzinei cât mai pot. 

Diferențe majore de preț în Germania

 

Cu toate acestea, ADAC a precizat că, în prezent, prețurile variază în mod semnificativ între diferitele regiuni și furnizori.

În plus, există în continuare un decalaj mare între nord și sud. Printre alți factori, costurile de transport au crescut din cauza nivelului scăzut al apei pe Rin, ceea ce înseamnă că oamenii din sud trebuie să plătească în medie mai mult pentru combustibil decât cei din nord.

De asemenea, prețurile continuă să varieze considerabil în diferite momente ale zilei: combustibilul este, de obicei, cel mai scump dimineața, la ora 7.00, în timp ce cel mai ieftin moment pentru a face plinul este între orele 20.00 și 22.00.

De la 1 iunie anul acesta, în Germania, taxele pe energie pentru combustibil au fost reduse la nivelul minim al UE. Alături de tichetul de 9 euro pentru utilizatorii de transport public, măsura a fost menită să ofere o ușurare a costurilor ridicate ale mobilității în urma izbucnirii războiului din Ucraina. 

Prețurile la carburanți ar putea crește din nou

 

Potrivit sursei citate, prețurile ar putea crește din nou în mod semnificativ odată cu încetarea măsurii - potențial cu aproximativ 35 de cenți pentru benzină și 17 cenți pentru motorină, în cazul în care creșterea integrală a taxelor va fi transferată asupra consumatorilor.

Cu toate acestea, ADAC nu se așteaptă ca prețul să crească imediat, deoarece este probabil ca operatorii de benzinării să fi asigurat cât mai mult combustibil posibil cât timp a fost încă în vigoare reducerea taxei.

Acest lucru înseamnă că majoritatea își vor fi făcut plinul înainte de 1 septembrie și vor continua să vândă benzină și motorină la prețuri reduse pentru a obține un avantaj comercial. 

 

-------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp, atunci când apare o nouă știre de interes EXCLUSIV pentru românii din Germania, puteți intra pe grupul de WhatsApp al cititorilor fideli StiriDiaspora accesând următorul link: 

-> https://chat.whatsapp.com/IsdGvKkdEY4JJhueZBrtNW  

 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel