Scandal în Australia. Novak Djokovic nu este lăsat să intre în țară pentru că nu este vaccinat. Este blocat pe aeroport

Nicoleta Baciu |
Data actualizării: | Data publicării:

Novak Djokovic a aterizat în Australia, dar este ținut în izolare pe aeroportul Tullamarine, în timp ce oficialii pun la îndoială scutirea sa medicală de a se vaccina anti COVID și actele pe care le-a prezentat.

Novak Djokovic a aterizat în Australia, dar s-a confruntat cu o situație ciudată pe aeroportul Tullamarine, o situație care amenința să spulbere speranțeles ale de Grand Slam.

Numărul unu mondial a ajuns în Australia, cu un avion pe ruta Dubai - Melbourne, miercuri seara, după ora 23:00. Dar până joi, la ora 5 dimineața, Djokovic încă nu trecuse de controlul pașapoartelor. Tatăl său, Srdjan, ar fi declarat pentru un post de radio sârb că fiul său a fost izolat într-o cameră, la aeroport fără telefon mobil.

"Novak se află în prezent într-o cameră, în care nimeni nu poate intra", a declarat Srdjan Djokovic, pentru portalul de internet B92. "În fața camerei lui se află doi polițiști", a mai spus tatăl sportivului.

O sursă din cadrul guvernului federal a declarat, pentru The Age, că există probleme în ceea ce privește actele necesare care să dovedească motivul scutirii lui Djokovic de a se vaccina anti COVID, scrie  news.com.au 

Autoritățile cred că Djokovic se bazează pe faptul că a avut Covid în ultimele șase luni.  Cu toate acestea, sursa a spus că nu este clar dacă acest lucru ar fi suficient pentru a asigura intrarea sportivului în țară.

 

Scandal în Australia. Novak Djokovic nu este lăsat să intre în țară pentru că nu este vaccinat. Este blocat pe aeroport

 


Anterior, guvernul din Austraila a transmis pe Twitter că respinge intrarea lui Djokovic în țară. Ministrul interimar al Sportului și Evenimentelor Majore, Jaala Pulford, a scris pe Twitter, la ora 23.14, că guvernul nu va sprijini cererea lui Djokovic.

"Guvernul federal a fost întrebat dacă vom sprijini cererea de viză a lui Novak Djokovic pentru a intra în Australia", a spus Jaala Pulford.

"Nu îi vom oferi lui Novak Djokovic sprijin individual pentru cererea de viză ca să participe la turneul de Grand Slam Australian Open 2022. Întotdeauna am fost clari în două puncte: aprobarea vizelor este o chestiune care ține de guvernul federal, iar scutirile medicale țin de medici", a subliniat Jaala Pulford.

Cu toate acestea, un oficial al Forțelor de Frontieră ar fi negat afirmația guvernului potrivit căreia sportivul ar fi fost reținut din cauza unei probleme legate de viză.  Oficialii de la Poliția de Frontieră au libertatea de a permite intrarea lui Djokovic în țară, în ciuda demersului guvernului. Cu toate acestea, soarta lui este încă neclară. O sursă guvernamentală a declarat că ar putea să fie nevoiți să îl trimită pe sportiv în detenție pentru imigranți". 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel