Șase motive pentru care ar trebui să mănânci semințe de dovleac

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
Șase motive pentru care ar trebui să mănânci semințe de dovleac. Sursa foto - pexels.com
Șase motive pentru care ar trebui să mănânci semințe de dovleac. Sursa foto - pexels.com

Consumul regulat de semințe de dovleac poate avea multe beneficii pentru sănătate, oferind organismului o cantitate semnificativă de nutrienți valoroși, grăsimi sănătoase, magneziu și zinc.

Apropo, semințele de dovleac pot fi incluse cu ușurință în dietă. 28 de grame de semințe de dovleac decojite au aproximativ 151 de calorii, 5 grame de carbohidrați, 7 grame de proteine ​​și 13 grame de grăsimi. Pe lângă acestea, sunt bogate în fibre, vitamina K, fosfor, magneziu și zinc. Să aruncăm o privire asupra efectelor asupra sănătății ale consumului regulat al acestei semințe valoroase.

O dietă bogată în semințe de dovleac poate reduce riscul de cancer de stomac, sân, plămân, prostată și colon.

1. Au efect antiinflamator 

Semințele de dovleac sunt bogate în antioxidanți, cum ar fi carotenoizi și vitamina E. Antioxidanții pot reduce inflamația și pot proteja celulele de radicalii liberi nocivi.

2. Reduc riscul de cancer

O dietă bogată în semințe de dovleac poate reduce riscul de cancer de stomac, sân, plămân, prostată și colon. Potrivit unor cercetări, lignanii din semințele de dovleac pot ajuta la prevenirea și tratarea cancerului de sân.

3. Au un conținut ridicat de magneziu

Semințele de dovleac sunt una dintre cele mai bune surse naturale de magneziu. Magneziul este esențial pentru funcționarea sănătoasă a inimii, scade tensiunea arterială și îmbunătățește sistemul circulator. Magneziul contribuie la sănătatea dinților și a oaselor și are un efect calmant. Consumând în mod regulat semințe de dovleac, contribuim și la funcționarea sănătoasă a inimii noastre.

4. Ajută la reglarea nivelului de zahăr din sânge

Studiile pe animale au arătat că semințele de dovleac, uleiul din semințe de dovleac și sucul de dovleac pot, de asemenea, să scadă nivelul zahărului din sânge. În plus, mai multe studii au demonstrat deja că nivelul zahărului din sânge la pacienții cu diabet de tip 2 a scăzut atunci când au luat suc de dovleac sau un supliment alimentar cu semințe de dovleac.

5. Au un conținut mare de fibre

Semințele de dovleac sunt o sursă excelentă de fibre. 30 de grame de semințe de dovleac conțin 1,7 grame de fibre. O dietă cu un conținut ridicat de fibre poate promova o bună digestie și poate favoriza senzația de sațietate, prevenind astfel supraalimentarea și obezitatea.

6. Îmbunătățesc calitatea somnului

Dacă vă aruncați și vă întoarceți fără somn noaptea, dacă aveți dificultăți în a adormi, atunci merită să mâncați câteva semințe de dovleac înainte de culcare. Semințele de dovleac conțin aminoacidul triptofan, care ajută la somn. Conținutul ridicat de magneziu al semințelor de dovleac contribuie, de asemenea, la un somn mai bun.

Semințele de dovleac pot fi curățate și consumate crude sau prăjite. Poate fi amestecate în salate, smoothie-uri și folosite în granola. De asemenea, pot fi presărate și pe produse de patiserie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy - smt4.3.1
pixel