Șapte secrete de a-ți lua adio de la părul de pe picioare crescut sub piele

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Șapte secrete de a-ți lua adio de la părul de pe picioare crescut sub piele / Foto: Unsplash
Șapte secrete de a-ți lua adio de la părul de pe picioare crescut sub piele / Foto: Unsplash

Pielea de căpșuni este o combinație de ulei, bacterii și celule moarte ale pielii prinse în piele, ceea ce le face să arate ca semințele mici de pe căpșuni. Dacă sunteți dornici să scăpați de ele, mai ales pe timp de vară, există câteva remedii la domiciliu pe care le puteți folosi pentru a vă elibera în sfârșit pielea.

Știm cât de important este să vă păstrați pielea sănătoasă și strălucitoare, așa că vă oferim câteva metode simple pe care le puteți folosi pentru a vă trata părul de pe picioare crescut sub piele.

 

1. Hidratați-vă pielea în fiecare zi și temeinic

 

Folosirea unei creme hidratante pentru a-ți hidrata pielea este o soluție ideală pentru picioarele cu piele de căpșuni, deoarece acestea duc adesea lipsă de hidratare. În plus, este un tratament ușor de făcut acasă. Te poate ajuta să faci ca textura pielii tale să arate mai bine și ar putea împiedica apariția din nou a acelor mici pistrui pe piele. Încearcă să iei o cremă care nu are conservanți, deoarece acest lucru poate duce la durere.

 

2. Rade-te în direcția în care îți crește părul

 

Un bărbierit în direcția opusă celei în care ești obișnuită ar putea împiedica iritarea pielii tale și ar putea preveni apariția acelor enervante arsuri de ras. Încercați să vă radeți picioarele în jos, mai degrabă decât în sus, și faceți pauze în timp ce vă radeți - făcând mișcări scurte și delicate. De asemenea, te poate ajuta dacă nu te bărbierești des. Acest lucru vă poate ajuta, de asemenea, să tratați firele de păr încarnate.


3. Folosiți o cârpă rece sau gheață

 

Dacă ați folosit vreodată gheață pe o rană, atunci această metodă s-ar putea să vă fie familiară, deoarece este un tratament similar. Când ai terminat de ras, ar fi bine să pui o cârpă rece cu apă rece pe zona în care te-ai ras și să o ții câteva minute. Aceasta poate face să dispară roșeața și orice durere pe care o simți de la lama de ras. Pur și simplu, folosește orice ai la tine acasă pentru a încerca acest remediu - poți folosi chiar și gheață învelită într-o cârpă, conform Bright Side.

 

4. Amestecă-ți loțiunile cu acizi alfa hidroxid

 

Poți folosi acest remediu pentru a scăpa de picioarele de căpșuni, deoarece îți poate curăța porii și elimina petele întunecate. Este important să îți exfoliezi și apoi să îți hidratezi pielea - dar încearcă să nu îți freci pielea de pe picioare. Acest acid are rolul de a-ți desprinde stratul superior al pielii, de a îndepărta orice resturi de murdărie, de a scăpa de celulele moarte ale pielii și, în final, de a o lustrui.

 

5. Periați-vă pielea cu peria uscată

 

Periajul uscat are o mulțime de beneficii - începând cu o metodă excelentă de exfoliere pentru pielea ta uscată. Îți poate deschide porii și îți poate pune în mișcare circulația sângelui. De asemenea, vă ajută pielea să ajungă la acea strălucire netedă și moale și o ghidează spre luminozitate.

Este indicat să faceți duș cu apă rece pentru a preveni picioarele de căpșuni, deoarece apa fierbinte poate provoca usturimi. Dar dacă îți place un duș cald și plăcut, atunci se recomandă periajul uscat după ce faci baie.

 

6. Amestec de bicarbonat de sodiu

 

Bicarbonatul de sodiu are o mulțime de beneficii, de la o mare utilitate pentru curățarea bucătăriei, până la un exfoliant pentru pielea ta. Are efect antiinflamator și are compuși antibacterieni, îndepărtează celulele moarte ale pielii și îți curăță porii.

Pur și simplu amestecați împreună o jumătate de cană de fulgi de ovăz, 3 linguri de bicarbonat de sodiu, 2 linguri de miere și 1 lingură de smântână. Apoi, aplicați-o pe picioare și lăsați-o să acționeze timp de aproximativ 15 minute. Clătiți-l cu apă rece și voilà!

 

7. Este mai bine să te epilezi cu ceară decât să te razi

 

Cel mai bine este să spui adio bărbieritului pentru o vreme, pentru că duce la foliculii de păr expuși și gata să îți înfundă pielea, plus că poate duce la o infecție. Epilarea cu ceară, pe de altă parte, este un bun înlocuitor - este mai blândă cu pielea ta, mai delicată și nu trebuie să o faci atât de des, astfel că pielea ta poate fi mai puțin iritată și/sau inflamată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel