Șapte decembrie, zi dedicată copiilor cu nevoie speciale. Târgul de Crăciun din București va fi adaptat pentru ei

Alexandra Curtache |
Data publicării:
Șapte decembrie, zi dedicată copiilor cu nevoie speciale. Târgul de Crăciun din București va fi adaptat pentru ei / Foto: Unsplash
Șapte decembrie, zi dedicată copiilor cu nevoie speciale. Târgul de Crăciun din București va fi adaptat pentru ei / Foto: Unsplash

La Târgul de Crăciun din Bucureşti, miercuri, șapte decembrie, este Silent Day, o zi dedicată  pentru copiii cu nevoi speciale.

"Pentru că Târgul de Crăciun trebuie să bucure toţi copiii, organizăm, în data de 7 decembrie, Silent Day în Piaţa Constituţiei, pentru copiii cu nevoi speciale. În această zi, Târgul de Crăciun va fi adaptat pentru micuţii cu dizabilităţi senzoriale, care nu pot rezista în medii aglomerate, cu mult zgomot, muzică şi jocuri de lumini", a anunţat primarul general al Capitalei, Nicuşor Dan.

Astfel, potrivit edilului, între orele 12,00 şi 16,00, muzica va fi difuzată în surdină, va proveni dintr-un singur punct şi nu vor fi aprinse lumini în colţuri diferite.

Totodată, în intervalul orar care le este dedicat, copiii cu dizabilităţi pot beneficia gratuit şi de atracţiile târgului: patinoar, carusel şi roată.

Însoţitorii copiilor trebuie să prezinte certificatul de handicap


Pentru a facilita accesul micilor vizitatori, echipe ale Primăriei Capitalei se vor afla la târg pentru a răspunde cerinţelor părinţilor astfel încât copiii să aibă o experienţă cât mai plăcută, precizează primarul Capitalei.

Dacă vizitatorii evenimentului din data de 7 decembrie au nevoie de asistenţă specială, PMB îi roagă pe părinţi să sune, înainte de a ajunge, la numărul de telefon 021.9524 pentru a găsi cele mai bune soluţii pentru aceştia, conform Agerpres.

Vezi și

 

Cât a plătit un bucureștean pentru o porție de mâncare la Târgul de Crăciun: "Fără 300 lei, mai bine stai acasă"

 

Și în acest an mâncarea de la târgurile de Crăciun din Capitală este pentru toate gusturile, însă față de anii antecedenți nu și pentru toate buzunarele. Târgurile de Crăciun nu au oferit niciodată produse foarte ieftine, însă prețurile din acest an au luat-o razna. 

Toată lumea s-a înghesuit în aceste zile libere la plimbare la târgurile de Crăciun din București și nu numai, însă nu mulți și-au permis să se răsfețe cu bunătăți. Prețurile la băutură și mâncare au crescut ireal de mult, încât au devenit principalul subiect de discuție de pe rețelele de socializare. Un pahar de țuică, vin fiert sau o friptură sunt un lux pentru mulți români.

Unul dintre sutele de români care a fost la Târgul de Crăciun cu ocazia Zilei Naționale a României, a postat pe TikTok lista prețurilor celor mai comune alimente pe care le poți cumpăra de acolo.

Continuă știrea AICI.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel