Săptămână de foc: Va fi condamnat Liviu Dragnea în dosarul Bombonica?

Oana Stanciulescu |
Data publicării:

Săptămână de foc în justiție - președintele PSD, Liviu Dragnea, își așteaptă sentința în dosarul Bombonica, iar CCR trebuie să spună dacă președintele României va fi de acum încolo un simplu notar.

Așadar, marți, 29 mai, Înalta Curte de Casație și Justiție ar trebui să dea sentința în procesul în care Liviu Dragnea este acuzat de abuz în serviciu, în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. DNA a cerut judecătorilor condamnarea liderului PSD la 7 ani și jumătate de închisoare cu executare.

Deoarece Dragnea mai are o condamnare cu suspendare, marți, acesta fie va fi achitat, fie va fi condamnat cu executare. Este posibilă însă încă o amânare a sentinței, spun surse judiciare.

Miercuri 30 mai, Curtea Constituțională trebuie să decidă dacă există sau nu conflict juridic de natură constituțională între președintele României și Guvern, adică dacă președintele va fi de azi înainte un simplu notar, iar ministrul Justiției va decide cine leacă și cine vine în sistem.

Reamintim că Klaus Iohannis a refuzat să de o revoce pe șefa DNA, Laura Codruța Kovesi, așa cum a solicitat ministrul Justiției, Tudorel Toader, ceea ce a fus la o sesizare la CCR, care va decide astfel dacă președintele Klaus Iohannis va fi obligat să o demită pe șefa DNA.

Săptămână de foc așadar, așteptată de cei mai importanți lideri politici ai momentului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel