Salată de paste, rețeta perfectă de vară din Italia. Te va face să exclami "Mamma mia!"

Echipa Stiri Diaspora |
Data publicării:
Salată de paste - rețeta perfectă de vară din Italia
Salată de paste - rețeta perfectă de vară din Italia

Salata de paste este un fel de mâncare de vară prin excelență. Un preparat rece, versatil, care poate fi făcut într-o mie de variante. În versiunea de astăzi este cu pesto de migdale, iar rezultatul este fabulos. 

Salata de paste este un fel de mâncare proaspăt și plin de culoare, preparat cu paste asezonate cu un pesto gustos de migdale, roșii tăiate cubulețe, măsline, parmezan fâșii și busuioc proaspăt. Este un preparat perfect pentru zilele călduroase, care poate fi pregătit și cu o zi înainte și savurat în afara casei sau a biroului.

Salata de paste este, de asemenea, o idee excelentă pentru un aperitiv, pentru că poate fi servită în boluri mici, într-o singură porție. Este un fel de mâncare care se pretează la multe versiuni, care se prepară în funcție de disponibilitatea și de sezonalitatea ingredientelor.

Dați frâu liber imaginației cu legume în voie pe care să le adăugați la baza de pesto de migdale, dar și brânză și mezeluri tăiate cubulețe. Salata de paste este, de asemenea, un excelent fel de mâncare care se poate face din resturile de prin frigider, deci este posibil să nu iasă niciodată la fel. Dacă preferați, puteți folosi pesto de busuioc în loc de pesto de migdale.

Hai să vedem cum se face!

Ingrediente

 

- 400 g paste scurte (fusilli/mezze maniche/ farfalle)

- 250 g roșii cherry

- 100 g măsline fără sâmburi

- busuioc proaspăt după gust

- ulei de măsline extravirgin

- sare și piper, după gust

- parmezan gran padano fâșii, după gust

Pentru pesto de migdale:

- 100 g migdale fără coajă

- 4-5 linguri de ulei de măsline extra virgin

- o jumătate de cățel de usturoi (opțional)

- 10-12 frunze de busuioc

- un vârf de cuțit de sare

- 20 g parmezan ras

Cum se prepară salata de paste

 

Punem la fiert multă apă cu sare. Între timp, turnați migdalele în blender (pentru un gust mai puternic le puteți prăji mai întâi și le puteți lăsa să se răcească). Se adaugă uleiul și sarea.

Se adaugă și usturoiul și parmezanul ras. Se mixează până la omogenizare, apoi se adaugă frunzele de busuioc și se mixează în impulsuri mici pentru încă câteva secunde. Ar trebui să obțineți o consistență nu prea lichidă. Transferați pesto-ul de migdale într-un castron mare. Între timp, fierbeți pastele și tăiați roșiile cherry în cuburi mici.

Scurgeți pastele, trecându-le rapid prin apă rece pentru a opri fierberea, apoi adăugați-le în sos. Se amestecă bine, adăugând treptat câteva linguri de apă de gătit.

Se adaugă și roșiile cherry și măslinele. Se amestecă din nou.

La final se adaugă fulgii de parmezan și busuiocul tocat. Se amestecă totul și se lasă să se odihnească timp de aproximativ o oră înainte de a fi servit.

Poftă bună!

Sfaturi și variații

 

Salata de paste se va păstra 1-2 zile în frigider, acoperită cu folie alimentară. Înainte de a fi servită, se recomandă să se lase timp de 30 de minute la temperatura camerei.

Ar trebui să fie făcute cu paste scurte, care pot fi mâncate cu lingura și în altă parte decât acasă, de exemplu la birou. Formele ideale sunt fusilli, pennette, roți, farfalle, dar și mezzi rigatoni sau mezzani.

Nu se recomandă înghețarea.

Salata de paste este foarte convenabilă și practică și poate fi, de asemenea, pregătită în avans. O soluție excelentă pentru prânzul la birou sau pentru o excursie în aer liber sau un picnic.

Curiozități

 

Salata de paste este un fel de mâncare de vară prin excelență: o rețetă versatilă de paste reci, cu multe variante.

Fiecare poate șă pună în ea orice ingrediente preferă sau orice ingrediente are la dispoziție, creând de fiecare dată noi combinații de arome.

Foarte ușor de preparat, este plăcut de savurat în zilele călduroase și se transformă adesea într-un singur fel de mâncare: de la pauzele de prânz la birou până la călătoriile în afara orașului, este o rețetă îndrăgită de adulți și copii deopotrivă.

 

----------------------------------------------------------------

Dacă doriți să fiți notificați direct pe WhatsApp atunci când publicăm o nouă rețetă, intrați pe unul din grupurile de WhatsApp ale cititorilor fideli StiriDiaspora accesând unul sau mai multe din următoarele linkuri:

- https://chat.whatsapp.com/HZdY3L7PpzjEubma84fWnt 
   
- https://chat.whatsapp.com/JpU46kLYRoj4aFPaYYew1g 
    
- https://chat.whatsapp.com/L7mlUEbirZf2lRA4FLa62G 

- https://chat.whatsapp.com/FYLZZfReaCkL51adqmoAXJ 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel