Saci plini cu cocaină în loc de boabe de cafea. Nespresso: ”Produsele noastre sunt sigure pentru consum”

Elena Didila |
Data publicării:
Spania. După uciderea unui român de către mafia drofurilor, poliția a descoperit 20 de milioane de dolari ascunși în casa liderilor / Sursa foto Police Cantonale Fribourg /www.fr.ch/
Spania. După uciderea unui român de către mafia drofurilor, poliția a descoperit 20 de milioane de dolari ascunși în casa liderilor / Sursa foto Police Cantonale Fribourg /www.fr.ch/

Captura de cocaină a fost descrisă ca fiind „excepțională” și una dintre cele mai mari făcute vreodată în Elveția.

Autoritățile au fost alertate după ce personalul de la uzina din Romont a găsit o pulbere albă în timp ce descărca saci cu boabe de cafea, care tocmai sosiseră din Brazilia, potrivit NewsSky.

 

Jumătate de tonă de cocaină în valoare de 50 de milioane de franci elevețieni

 

Peste 500 kg de cocaină au fost descoperite într-un transport de boabe de cafea trimis la o fabrică Nespresso, potrivit poliției elvețiene.

Autoritățile au fost alertate după ce personalul de la uzina din Romont a găsit o pulbere albă în timp ce descărcau sacii, care tocmai sosiseră din Brazilia.

Analiza a confirmat că pulberea era cocaină, cu o valoare stradală estimată la 50 de milioane de franci elvețieni (41 de milioane de lire sterline).

Șeful securității pentru regiune, Marc Andrey, a declarat: „Pentru Fribourg, este cu siguranță o captură mare, este cu adevărat excepțional.

„Cred că este, de asemenea, una dintre cele mai mari capturi din Elveția”.

Nespresso, care produce capsulele individuale de cafea, a declarat într-un comunicat: „Substanța în cauză nu a intrat în contact cu niciunul dintre produsele noastre sau cu echipamentele de producție folosite pentru a face produsele noastre. Întrucât o anchetă a poliției este în curs, nu putem împărtăși mai multe detalii. Vrem să asigurăm consumatorii că toate produsele noastre sunt sigure pentru consum”.

 

Captura vine în momentul în care un nou raport spune că Europa devine din ce în ce mai mult un centru pentru producția și traficul de cocaină în alte părți ale lumii, pe lângă faptul că este o piață majoră.

După canabis, cocaina este cel mai consumat drog din Europa, cu milioane de consumatori și vânzări de aproximativ 10,5 miliarde de euro (9 miliarde de lire sterline) în 2020, potrivit Europol și Centrul European de Monitorizare a Drogurilor și Dependenței de Droguri.

Piața europeană este în creștere, determinată de producția mai mare în America de Sud și de capacitatea crescută de a procesa medicamentul brut chiar în Europa, au spus agențiile.

Cocaina importată în Europa din America de Sud este din ce în ce mai mult reexportată în alte părți ale lumii, în special în Orientul Mijlociu și Asia, ceea ce face din Europa „un punct cheie de transbordare pentru drogurile originare din altă parte”, se adaugă raportul.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel