Rușine uriașă pentru România. Campioana CFR Cluj, egal cu o echipă de amatori din Andorra, în Conference League 

Bogdan Bolojan |
Data publicării:

Rușine uriașă pentru fotbalul românesc. Chiar dacă s-a calificat mai departe, CFR Cluj a reușit contraperformanța de a termina la egalitate cu o echipă de amatori din Andorra. Echipa din Cluj a fost chiar condusă și a egalat după un penalty. 

CFR Cluj s-a calificat în turul al treilea preliminar al Europa Conference League la fotbal, după ce a terminat la egalitate cu formaţia Inter Club d'Escaldes, 1-1 (0-1), miercuri seara, pe Estadi Comunal din Andorra la Vella, în manşa a doua a turului secund preliminar al competiţiei.

Învingătoare în primul meci cu 3-0, campioana României nu a reuşit decât un egal în Andorra, după un joc slab, mai ales în prima repriză.

Jucătorii antrenaţi de Dan Petrescu au practicat un joc lipsit de clarviziune şi angajament şi au fost surprinşi în câteva rânduri de echipa din Andorra, care a arătat mai multă dorinţă în joc.

Gazdele au avut prima ocazie a meciului, însă Andreu a fost imprecis (17).

În min. 21, la o centrare în careul echipei ardelene, portarul Bălgrădean a ieşit greşit, a ratat mingea, iar Soldevila a reluat cu capul din mingea trimisă de De La Torre. Inter a mai avut o ocazie bună prin Chete, însă lovitura sa de cap a fost imprecisă (29). Soldevila (36) a deviat periculos o centrare în careu, însă mingea s-a dus puţin pe lângă poartă.

CFR Cluj, o repriză întreagă fără șut pe spațiul porții



Unicul şut decent tras la poartă de CFR a fost semnat de Păun (38), însă campioana României a încheiat prima repriză fără şut pe spaţiul porţii.

CFR a început mai decisă partea secundă, iar Bordeianu a prins spaţiul porţii cu un şut (49), însă Munoz a respins. Faza a continuat, iar arbitrul a dictat penalty pentru echipa din Gruia în urma unui duel între Chete şi Roger. Deac a transformat (51) şi a restabilit egalitatea.

Deşi CFR a părut că stăpâneşte jocul, gazdele au rămas periculoase, iar Gallego a trimis în bară la o minge de angajament (59). Inter d'Escaldes a rămas în zece oameni, ''veteranul'' Ildefons Lima (42 ani) primind al doilea cartonaş galben, pentru simulare (61), dar chiar şi în aceste condiţii, andorrani şi-au creat ocazii mari de gol. Bălgrădean a respins în corner şutul lui Cabrera (67), iar Andreu (73) a ratat incredibil singur cu portarul, lovitura sa de cap fiind imprecisă.

CFR putea marca golul victoriei în min. 80, însă mingea expediată cu capul de Roger a fost respinsă de Munoz în transversală.

Cabrera (80) a scăpat spre poarta CFR-ului, dar şi-a prelungit mingea şi Bălgrădean a reţinut.

Până la final, clujenii au mai ratat prin Petrila (81) şi Bordeianu (85), iar Inter a încheiat partida cu doi oameni mai puţin, Chus Rubio fiind şi el eliminat pentru al doilea galben.

Meciul din Andorra nu a fost transmis de niciun canal de televiziune, putând fi urmărit doar pe canalul YouTube al clubului, în finalul partidei numărul utilizatorilor care vizionau jocul trecând de 18.000.

În turul al treilea, CFR va întâlni echipa belarusă Şahtior Soligorsk. Prima manşă va avea loc în deplasare (pe teren neutru, n. red.), pe 4 august, iar revanşa se va juca pe teren propriu, în data de 11 august.

Inter d'Escaldes - CFR Cluj 1-1 (1-0)
Au marcat: Genis Soldevila (21), respectiv Ciprian Deac (51 - penalty).
Andorra la Vella, Estadi Comunal
Europa Conference League - turul al doilea preliminar (manşa a doua)
În prima manşă: 0-3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel