Declarație revoltatoare din partea unui expert militar rus: Putin ar fi trebuit să bombardeze înmormântarea Reginei, unde se aflau toți liderii mondiali

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Declarație revoltatoare din partea unui expert militar rus: Putin ar fi trebuit să bombardeze înmormântarea Reginei, unde se aflau toți liderii mondiali
Declarație revoltatoare din partea unui expert militar rus: Putin ar fi trebuit să bombardeze înmormântarea Reginei, unde se aflau toți liderii mondiali

Iată declarația revoltatoare a unui expert militar, în direct, la televiziunea rusă: „Putin ar fi trebuit să bombardeze funeraliile reginei, în timp ce toți liderii mondiali se aflau la un loc”, a transmis unul dintre cei mai importanți propagandiști ai Kremlinului. 

Olga Skabeyeva, supranumită "păpușa de fier" a lui Putin, a făcut această sugestie macabră aseară - la doar câteva ore după ce trupul Majestății Sale a fost depus după 11 zile de doliu.

 

Ce declarație șocantă a făcut expertul militar rus

 

Tânăra de 37 de ani - care este căsătorită cu un politician rus - vorbea cu invitații despre când și unde ar putea țara sa să își folosească armele nucleare când a spus: "Ar fi trebuit să o facem astăzi, toți cei mai buni oameni sunt [în Marea Britanie] pentru înmormântare".   

Cu un zâmbet ironic, ea a adăugat apoi: "Dumnezeu să mă ierte", conform Daily Mail.

Skabeyeva a făcut această remarcă ca răspuns la invitatul Andrey Gurulev, un general în retragere și actual parlamentar, care a respins afirmațiile potrivit cărora Rusia ar ataca Ucraina.

„Încă mai trebuie să trăim acolo, în Ucraina', a spus el. 'Avem o mulțime de ținte. Ramstein [baza aeriană din Germania] este una bună, dar ar putea aștepta. De ce am bombarda Ucraina sau Germania când există Marea Britanie - rădăcina răului?”.

Marea Britanie ar putea fi 'atacată până la sânge' și transformată într-o 'pustietate marțiană' doar cu un număr mic de lovituri rusești, a spus el, după care NATO s-ar 'retrage'.

„Când Marea Britanie va fi transformată într-o pustietate marțiană, despre ce va fi vorba în articolul 5 al NATO [apărarea securității colective]”, a spus el.

„Apărarea pustietății marțiene? Nu va mai rămâne nimic acolo. O insulă de neclintit - va fi de neclintit'.

 

Propagandiștii ruși încearcă să ascundă înfrângerea de care au avut parte

 

Comentariile lui Gurulev vin în timp ce propagandiștii ruși încearcă să dea un sens ultimei umilințe a țării lor pe câmpul de luptă, după ce trupele lor au fost ruinate lângă Harkov.

Spre deosebire de retragerile anterioare de la Kiev și din jurul Insulei Șerpilor, presa de stat rusă s-a străduit să prezinte această situație altfel decât ca pe o înfrângere.

Dar, în loc să recunoască faptul că au fost învinși de Ucraina, purtătorii de cuvânt ai lui Putin susțin că forțele NATO sunt direct implicate în luptă și că, în schimb, i-au învins.

 

Rusia a început să riposteze la aliații NATO

 

Foști comandanți ai alianței militare au avertizat, de asemenea, cu privire la riscul ca Putin să recurgă la arme nucleare pe măsură ce invazia sa se clatină.

Rose Gottemoeller, care a fost secretar general adjunct al alianței din 2016 până în 2019, a declarat că rușii ar putea "să riposteze în moduri cu adevărat imprevizibile" după debandada din jurul Harkovului. 

Gottemoeller a spus că aceste lovituri ar putea include lansarea unei arme nucleare în Marea Neagră sau asupra unei baze militare ucrainene ca o demonstrație de forță.

'Scopul ar fi de a-i face pe ucraineni, în teroarea lor, să capituleze', a explicat ea.

 

Cum ar trebui să răspundă Occidentul în cazul unui atac nuclear

 

Gottemoeller a declarat că este puțin probabil ca Rusia să folosească arme nucleare cu rază lungă de acțiune, de genul celor care ar putea lovi Marea Britanie sau SUA, dar va spera să îi descurajeze pe aliații occidentali ai Ucrainei să sprijine efortul său de război.

Întrebată la BBC despre cum ar trebui să răspundă Occidentul în cazul unui atac nuclear, ea a adăugat:

Subliniez că dacă [rușii] merg pe această cale, atunci nu ar trebui să răspundem în mod nuclear. [Ar trebui] să ne folosim celelalte capacități considerabile, fie că este vorba de un răspuns cibernetic sau de un răspuns cu [arme] convenționale”.

Ea a subliniat, de asemenea, că ajutorul militar occidental și instruirea militară pentru Ucraina ar trebui să continue, dar că ar trebui menținute deschise canalele diplomatice cu Kremlinul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel