Rușii bombardează, zilnic, orașele din regiunea Lugansk: „Este imposibil să ridici cadavrele de pe străzi”

Nicoleta Baciu |
Data publicării:

Trupele ruse bombardează toate orașele din regiunea Lugansk, a anunțat Serghei Gaidai, șeful administrației militare regionale Lugansk, în cadrul unei conferințe de presă, scrie unian.net.

"Situația din regiunea Lugansk este dificilă. Toate orașele sunt bombardate. Lisichansk, Siverodonețk, Rubijne, Popasna sunt bombardate zilnic. Cele mai fierbinți puncte sunt Rubijne și Popasna, aici luptele continuă”, a spus Gaidai.

Șeful administrației militare regionale Lugansk a adăugat că intensitatea bombardamentelor rusești este atât de mare încât este imposibil să ridici cadavrele de pe străzi și să livrezi ajutor umanitar.

"Transportăm ajutoare umanitare la Lisichansk, Sieverodonețk, dar nu putem ajunge la Rubijne și Popasna, din cauza bombardamentelor constante ale inamicului”, a spus șeful administrației militare regionale Lugansk.

Serghei Gaidai le-a cerut ucrainenilor, care refuză să se evacueze, să părăsească cât mai repede regiunile „extrem de periculoase”.

„Le oferim modalități de evacuare, dar ei refuză. Polițiștii, șoferii, angajații își riscă viața...”

 

"Găsim oameni în adăposturi și le oferim modalități de evacuare, dar ei refuză. Polițiștii, șoferii, angajații își riscă viața, ajutând cetățenii să plece”, a menționat Gaidai.

Potrivit acestuia, de la debutul războiului provocat de Rusia în Ucraina, peste 18.000 de cetăţeni ucraineni au fost evacuaţi din regiunea Lugansk. 

"Inamicul se pregătește să atace în două direcții – spre Popasnaya și între Kremennaya și Rubijni”, a adăugat șeful UVA.

 

Irpin a devenit un oraș fantomă. Imaginile făcute publice arată ca un "decor pentru un film de groază"

 

Irpin arată astăzi ca un oraș fantomă. Locul plin de viață până pe 24 februarie este acum ca un decor pentru cel mai înfricoșător film de groază. Acest lucru a fost raportat la Serviciul de Stat de Urgență, care a făcut publice imagini din orașul distrus de ocupanți, relatează UNN.

"Oamenii care au fugit de armata rusă, lăsând totul în urmă, nu ar vrea să-și vadă casele așa. Nici pompierilor nu le-ar plăcea să-și vadă stația bombardată și goală", a spus Serviciul de Stat de Urgență într-un comunicat.

În același timp, salvatorii cred că viața se va întoarce în Irpin, precum și în alte orașe din Ucraina, pe care inamicul le distruge sistematic și cinic.

"Ei bine, mai este mult de lucru – pentru a-i ajuta pe cei care au rămas în orașul distrus și pentru a curăța străzile de resturile exploziilor, provocate de armata rusă”, a conchis Serviciul de Stat de Urgență.

Pe 28 martie,primarul orașului Irpin, Alexander Markushin, a anunțat că orașul din regiunea Kiev a fost eliberat de invadatorii ruși, dar locuitorilor încă nu li se permite să se întoarcă în oraș.

 

Irpin, bombardat în continuare. Primarul Markushin: Revenirea în oraș este periculoasă

 

După ce forțele armate ale Ucrainei au anunțat eliberarea orașului Irpin, militarii ruși continuă să-l bombardeze. 

Primarul Alexander Markushin a anunțat că revenirea oamenilor în oraș este încă periculoasă din cauza acestor acțiuni ale forțele armate ale Rusiei. Declarația a fost făcută în cadru unui briefing, transmite Unian pe Telegram.

Potrivit primarului din Irpin, Alexander Markushin, 16 bărbați din apărarea Ucrainei au fost uciși, iar alți 29 au fost răniți. În rândul civililor au fost înregistrați aproximativ 200 de morți.

[citeste si]

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel