Rusia expulzează 24 de diplomați italieni

Liviu Ludovic |
Data publicării:

După ce a expulzat 34 de diplomați și angajați ai ambasadei franceze, Rusia anunță noi expulzări. E vorba despre 24 de diplomați italieni.

Ministerul de Externe al Rusiei a anunțat că expulzează 24 de diplomați italieni ca răspuns la o acțiune a Italiei, relatează agenția de știri rusă de stat Ria.

Luna trecută, Italia a expulzat 30 de ruși ca parte a unei operațiuni europene coordonate pentru a trimite acasă diplomați ruși.

Mai devreme, Rusia a expulzat 34 de diplomați și angajați ai ambasadei franceze. În replică, ministerul francez de externe a condamnat decizia Rusiei de a da afară personalul din ambasada de la Moscova.

Luna trecută, Franța a expulzat 35 de ruși cu statut diplomatic, ca parte a unui val de expulzări în urma căruia peste 300 de ruși au fost dați afară din capitalele europene.

În cursul aceleiași luni, Ministerul francez de Externe a declarat șase agenți ruși care se dădeau drept diplomați drept "persona non grata", după ce o anchetă a serviciilor de informații a concluzionat că aceștia lucrau împotriva intereselor naționale ale Franței.

Rusia a naționalizat uzina Renault din Moscova și anunță că va începe producția celebrelor Moskvitch

 

Rusia a naționalizat fabrica Renault din Moscova și o va folosi pentru a relua producția celebrei marci sovietice Moskvitch.

Guvernul Rusiei a naționalizat o fabrică importantă care a aparținut grupului Renault și intenționează să o folosească pentru a reînvia celebra marcă sovietică Moskvitch.  Acesta este primul transfer major de active private în proprietatea statului, după ce oficialii ruși au amenințat că vor naționaliza întreprinderile occidentale care își suspendă activitatea din cauza invaziei Moscovei în Ucraina, potrivit publicației The Moscow Times, citată de Digi24.

"Am decis să listez fabrica ca un bun al orașului și să reiau producția sub marca istorică Moskvitch", a anunțat primarul Moscovei, Serghei Sobianin.

„Vom deschide o nouă pagină în istoria Moskvitch în 2022”, a mai spus el, promițând că va păstra „majoritatea” personalului și subcontractanții fabricii Renault.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel