Rulouri cu brânză și spanac, un aperitiv foarte ușor de gătit. Spanacul și brânza sunt o pereche ruptă din rai, îndiferent dacă sunt calde sau reci

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Rulourile cu brânză și spanac, un aperitiv foarte ușor de gătit. Spanacul și brânza sunt o pereche ruptă din rai, îndiferent dacă sunt calde sau reci / Foto: Captură video youtube
Rulourile cu brânză și spanac, un aperitiv foarte ușor de gătit. Spanacul și brânza sunt o pereche ruptă din rai, îndiferent dacă sunt calde sau reci / Foto: Captură video youtube

Rulourile cu brânză și spanac sunt un aperitiv ușor de preparat, cremos și delicios. Făcute cu spanac, usturoi proaspăt și trei tipuri de brânză, învelite într-un aluat auriu, aceste gustări delicioase sunt pline de savoare.

Rulourile cu brânză și spanac sunt cremoase în interior și crocante la exterior. Serviți aceste aperitive calde, abia scoase din cuptor, la următoarea petrecere, sau reci ca o gustare sănătoasă la muncă, sau pentru cei mici la școală.

 

De ce vei iubi rulourile cu brânză și spanac

 

Sunt mai ușor de gătit decât par. Pur și simplu petreceți aproximativ 15 minute de timp de pregătire - combinând majoritatea ingredientelor pentru a face umplutura, adăugând-o în aluatul de foitaj, apoi rulând și tăind înainte de a băga în cuptor pentru a se coace.

Amestecul perfect de ingrediente. Spanacul și brânza sunt o pereche ruptă din rai. Aceste două ingrediente sunt menite să meargă împreună și să se completeze atât de bine, iar aceste rulouri de spanac cu brânză în 3 straturi, învelite în aluat pufos, nu fac excepție.

Cremoase în interior, crocante la exterior. Când muști dintr-o ruladă cu brânză și spanac, vei vedea mai multe straturi frumoase de spanac cu brânză cuibărit între două foi de foitaj perfect coapte.

Un aperitiv de mărimea unei mușcături. Adorăm aperitivele de mărimea unei mușcături care sunt atât de ușor de servit. Fiecare apucă doar o gustare porționată individual, fără să fie nevoie să împartă. Este perfect pentru a fi servit la prânz, ca gustare sau ca aperitiv în cadrul unei mese.

 

Rulourile cu brânză de spanac - Ingrediente

 

- 1 pachet de foi de plăcintă (din foietaj), decongelat dacă este congelat
- 300 gramede spanac tocat, decongelat și bine scurs
- 1 lingură de usturoi, tocat mărunt
- 150 g de brânză feta, fărâmițată
- 45 g de parmezan, ras
- 45 g de brânză mozzarella (sau brânză cheddar)
- 2 ouă mari, împărțite 
- ½ linguriță de sare (sau după gust)
- ¼ linguriță de piper negru măcinat (sau după gust)
- 2 linguri de semințe de susan (opțional, pentru garnitură)

 

Rulourile cu brânză de spanac - Mod de preparare

 

Preîncălziți cuptorul la 170 grade Celsius.

Într-un castron mare, amestecați spanacul, usturoiul, brânza, 1 ou, sarea și piperul până când se combină bine. (Aveți grijă să scurgeți bine spanacul decongelat în prealabil). Dați deoparte.

Spargeți oul rămas într-un castron mic și bateți-l cu o furculiță. Dați deoparte.

Așezați foitajul pe o suprafață curată și ușor presărată cu făină și împărțiți-l în două, transversal. 

Împărțiți umplutura de spanac între cele 2 produse de patiserie și folosiți o pensulă de silicon pentru a unge marginile cu ou. Înfășurați ușor aluatul peste umplutură și strângeți pentru a sigila marginile.

Tăiați fiecare rulou în 3 bucăți egale și aranjați rulourile cu partea cusută în jos pe o tavă de copt mare de jumătate de foaie, tapetată cu hârtie de copt. (Puteți împărți rulourile în orice dimensiune doriți, tăindu-le în felii mai subțiri dacă preferați).

Aplicați în mod egal ou pe fiecare rulou și presărați cu semințe de susan.  Coaceți la cuptor timp de 25-30 de minute până când se rumenesc și serviți imediat.

 

Sfaturi și trucuri pentru o rețetă cât mai reușită 

 

Mai puțin înseamnă mai mult: Fiți atenți când umpleți rulourile cu brânză și spanac. Vreți să lăsați suficient spațiu pe părțile laterale pentru a sigila fiecare rulou, astfel încât umplutura să nu se împrăștie atunci când le coaceți.

Cum se păstrează: Păstrați rulourile cu brânză și spanac rămase în frigider într-un recipient ermetic pentru 4-5 zile sau în congelator pentru până la 3 luni. Lăsați-le să se răcească complet înainte de a le depozita.

Cum se reîncălzesc: Reîncălziți rulourile cu brânză și spanac reci sau decongelate în cuptorul la 170 grade Celsius timp de 5 minute. Dacă le scoateți din congelator, reîncălziți-le timp de 15 minute până se încălzesc.

Cum se congelează rulourile de spanac cu brânză nefierte: Puteți, de asemenea, să congelați rulourile cu spanac înainte de a le coace. Păstrați-le într-un recipient etanș sau într-o pungă de congelare pentru până la 3 luni. Puteți găti rulourile crude direct din congelare la 170 grade Celsius timp de 30-35 de minute.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel