Rovana Plumb e încrezătoare: "România poate duce până la capăt Presedinţia Uniunii Europene"

Gabriel Nuță-Stoica |
Data publicării:

Presedinţia Consiliului Uniunii Europene deţinută de România este o preşedinţie realistă, dar în acelaşi timp una ambiţioasă şi suntem pregătiţi să o ducem până la capăt, a declarat, miercuri, ministrul Fondurilor Europene, Rovana Plumb, la Antena 3. 

"Coordonarea întregii preşedinţii este asigurată de doamna prim ministru Viorica Dăncilă. (...) Atâta timp cât vorbim de preşedinţia Consiliului Uniunii Europene, când sunt toate temele economice şi sociale este firesc ca preşedinţia CE, dar şi la Consiliul European ar fi firesc să participe doamna prim ministru atât timp cât coordonează tot ce înseamnă miniştri. (...) Normal şi firesc ar fi ca pe tot ce înseamnă tematici economice, sociale să participe premierul. Şi de ce spun asta? Şi la utimul şi la următorul Consiliu European tema principală va fi cadrul financiar multianual, care înseamnă câţi bani primeşte UE prin statele membre pe politicile mari, pe coeziune şi Politica Agricolă Comună, tot ce înseamnă buget al UE. Din punctul meu de de vedere ştiu că există o decizie a Curţii Constituţionale şi al înţelegerii între preşedinte şi premier la Consilii şi este normal acum ca în Consilii dacă se discută temele economice să participe premierul", a spus ministrul Fondurilor Europene. 

Citește și: GAFĂ! Dăncilă i-a trimis invitație lui Juncker datată 2018

Rovana Plumb a subliniat că în acest an electoral şi-a dorit să existe un consens şi o cooperare pentru că miza este foarte mare în ceea ce priveşte preşedinţia, dar "sigur că nu se poate".

"Ne-am dorit să existe un consens, să existe o cooperare, pentru că miza este foarte mare. Sigur că nu se poate. Nu este normal să avem două ministere, Dezvoltare şi Transporturi, care să aibă miniştri interimari. Suntem obişnuiţi să avem această responsabilitate de a nu exista niciun fel de rămânere în urmă pe aceste domenii. Atât eu cât şi colegul meu Eugen Teodorovici suntem pregătiţi pe cele două domenii de a face faţă în preşedinţie, dar firesc ar fi fost ca la o propunere a primului ministru care are responsabilitatea Guvernului (...) trebuia să fie acceptată", a spus Plumb. 

Citește și: Viorica Dăncilă, GAFĂ: România a DEVASTAT state puternice. Video

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel