Românul Radu Nițu conduce clasamentul mondial la scrimă la juniori masculin

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Românul Radu Nițu, conduce clasamentul mondial la scrimă la juniori masculin / Foto: Facebook
Românul Radu Nițu, conduce clasamentul mondial la scrimă la juniori masculin / Foto: Facebook

Tânărul scrimer român, Radu Nițu, a ajuns în fruntea clasamentului mondial la categoria sabie juniori masculin, potrivit ultimei liste publicate de Federația Internațională de Scrimă. 

La doar 19 ani, Nițu, afiliat la clubul bucureștean CS Riposta, se bucură de o performanță remarcabilă, acumulând 144.000 de puncte în clasamentul individual.

Elev al școlii românești de scrimă, Radu Nițu și-a consolidat poziția în topul mondial cu rezultate strălucite în competițiile recente. Această realizare excepțională subliniază talentul și dedicarea sportivului într-un sport care îmbină tehnică, reflexe rapide și strategie.

În plus, România s-a impus ca o forță de luat în seamă și în clasamentul pe echipe la sabie masculin juniori, ocupând locul al doilea, cu un total de 364.000 de puncte. Performanța colectivă indică nu doar succesul individual al lui Radu Nițu, ci și coeziunea și abilitățile impresionante ale echipei de sabie juniori.

 

România în fruntea clasamentului mondial la scrimă 

 

În același context, Vlad Covaliu, în vârstă de 18 ani, se clasează pe locul patru în clasamentul individual la sabie juniori masculin, consolidând astfel prezența puternică a României în această disciplină. Casian Cîdu, în vârstă de 17 ani, contribuie, de asemenea, la succesul echipei, ocupând poziția a 13-a în clasamentul individual.

În altă categorie, Andreea Dincă, în vârstă de 18 ani, impresionează la floretă, ocupând locul patru în clasamentul mondial al floretiștilor juniori feminin. Echipa feminină de floretă juniori a României se plasează pe locul cinci în ierarhia mondială, evidențiind talentul și consecvența sportivelor românce în această disciplină.

La nivel seniori, echipa românească de sabie masculin se situează pe locul 12 în clasamentul mondial, evidențiind astfel profunzimea și calitatea scrimei masculine în țară. Urmează echipa de floretă feminin pe locul 15, echipa de spadă feminin pe locul 19 și echipa de sabie feminin pe locul 20, conform informațiilor furnizate de G4Media.

Recent, echipa masculină de scrimă juniori a României a obținut o victorie remarcabilă, adjudecându-și medalia de aur la Budapesta, în cadrul probei pe echipe a Cupei Mondiale de scrimă pentru juniori. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel