Românul Mihai Gane, cel mai citit poet din Spania. Pentru publicul din ţara natală, încă necunoscut

Loredana Iriciuc |
Data publicării:
Sursa foto: Facebook @Mihai Gane
Sursa foto: Facebook @Mihai Gane

Originar din comuna argeşeană Lereşti, tânărul Mihai Gane este unul dintre cei mai bine vânduţi autori de poezie români. În Spania, cele trei volume ale sale au fost bestselleruri, însă pentru publicul din ţara natală este încă necunoscut.

Are 27 de ani şi i se spune Miguel. Acasă, în familie, rămâne totuşi Mihai. A ajuns în Spania când avea 9 ani, lăsând în urmă viaţa din comuna argeşeană Lereşti. În continuare, în ţara sa natală este un anonim, însă în cea adoptivă a ajuns unul dintre cei mai bine vânduţi poeţi.  

A început să cocheteze cu poezia din adolescenţă, după ce a fost nevoit să-şi ia un tutore pentru meditaţii: „Părinţii mei mi-au luat un profesor particular care mă sprijinea cu pregătirea la liceu, însă, cu timpul, a devenit pentru mine un soi de bunic. Scria poezii şi, din când în când, le citeam şi le analizam cu el. Aşa am învăţat şi spaniola“. 

Totuşi, nu s-a avântat doar în literatură. Este dublu licenţiat în Drept şi în Administrarea Afacerilor şi are două masterate, unul de Proprietate Intelectuală şi unul în Avocatură. În 2018 a luat examenul la barou, având posibilitatea de a profesa ca avocat. Până acum, însă, şi-a păstrat privilegiul de a fi scriitor.

 

Mihai Gane: „S-au vândut câteva mii de exemplare în mai puţin de o lună”

 

Mihai Gane a publicat trei volume de poezii, toate în limba spaniolă – „Con tal de verte volar“, „Ahora que ya bailas“ şi „La piel en los labios“ – şi a avut un succes fulminant. A vândut peste 100.000 de exemplare – tiraje impresionante pentru volume de poezie. Toate cele trei cărţi, inclusiv cea mai recentă, lansată în toamna acestui an, au fost publicate la cea mai mare casă editorială din lume, Penguin Random House.

„Cartea a fost publicată pe 17 septembrie în Spania. Am lucrat la volum aproximativ doi ani şi jumătate. Sunt aproape 300 de pagini, este cel mai consistent volum pe care l-am publicat până acum. Am fost foarte bucuros când editorul meu din Spania mi-a comunicat că noul meu volum de poezii este cea mai bine vândută carte de poezii din Spania. A fost o surpriză mare. S-au vândut câteva mii de exemplare în mai puţin de o lună.

Şi celelalte două volume pe care le-am publicat până acum au fost, timp de mai multe luni, cele mai bine vândute cărţi de poezii din Spania“, spune Mihai Gane, potrivit Adevărul.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel