Românii trimit cu 50 % mai multe colete în afara țării. Țările vizate

Narcis Popa |
Data publicării:

 Potrivit DPD, românii au trimis cu peste 48% mai multe colete în străinătate în primele 7 luni ale anului, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut.

Cele mai multe colete expediate din România în străinătate au fost livrate în Bulgaria, Ungaria, Germania, Italia și Marea Britanie, țări care însumează circa 91% din totalul coletelor expediate în afara țării. În ceea ce privește volumul coletelor primite de către români din străinatate, ponderea lor a crescut cu 24%. Cele mai multe dintre acestea provin din Bulgaria, Olanda, Germania, Marea Britanie și Polonia, țări care au generat peste 80% din totalul importurilor în primele 7 luni ale anului.

Bunuri de la rude, comenzi online și bagaje - cele mai populare colete primite din Europa.

În topul județelor din care sunt expediate cele mai multe colete în afara țării se află București, urmat de Timișoara, Sibiu, Arad și Cluj, generând circa 74% din totalul coletelor expediate. Clasamentul județelor în care românii primesc cele mai multe colete din străinătate este condus tot de București și Timișoara, urmate de Brașov, Cluj și Sibiu, care împreună însumează peste 52% din totalul coletelor importate.

Potrivit datelor companiei, coletele primite de români din Europa cântăresc în medie 7,6 kg și reprezintă bunuri de la rude, produse comandate online sau bagaje ale celor care călătoresc cu companii low cost.

„Observăm o creștere semnificativă a românilor care aleg să trimită colete din România în Europa sau să primească pachete din Europa. Prin DPD, românii trimit în țările europene mai ales produse romanești și multe bagaje. De asemenea, aceștia primesc acasă, în țară, în special produse comandate de la magazinele online. Pentru a doua jumătate a anului, estimăm o creștere a volumului de expedieri cross border, susținută de studenții români internaționali, Black Friday și sărbătorile de iarnă", declară Lucian Aldescu, CEO DPD România.

Pentru a veni în ajutorul românilor care folosesc servicii de curierat internaționale, DPD România a lansat o ofertă specială de prețuri pentru trimiterile în zece țări din Uniunea Europeană, disponibile prin serviciul DPD Classic International. Țările care beneficiază de tarife promoționale sunt: Austria, Germania, Italia, Belgia, Cehia, Franța, Olanda, Marea Britanie, Spania și Polonia. Această ofertă vine în completarea serviciilor lansate de DPD România în prima parte a anului: DPD Express Regional prin care timpul de livrare este redus la 24-48h pentru Bulgaria, 48h pentru Ungaria, 48-72h pentru Grecia și DPD Classic Polonia (4 zile).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel