Românii, participanți la protestele de azi, care nu au respectat măsurile sanitare, au fost amendați

Nicoleta Baciu |
Data publicării:
protest bucuresti 20 martie amenzi
protest bucuresti 20 martie amenzi

Participanții la adunările publice care nu s-au conformat recomandărilor forțelor de ordine și nu au respectat măsurile sanitare de protecție individuala prevăzute de legislația în vigoare vor fi identificați și sancționați în raport de prevederile legale încălcate, anunță Jandarmeria București.

Jandarmeria adaugă că vor fi sancționați contravențional și organizatorii manifestațiilor publice de protest care au avut loc sâmbătă în Piața Victoriei și Piața Universității, pentru că nu au luat măsurile necesare astfel încât să nu permită depășirea numărului maxim de 100 de participanți și pentru că nu au asigurat respectarea de către aceștia a celorlalte măsuri de protecție sanitară, în conformitate cu prevederile legale privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României.

 

citeste si: Sute de români, în stradă. Proteste împotriva măștii de protecție în ziua cu cel mai mare număr de pacienți la ATI 

În București și în mai multe orașe au avut loc manifestații împotriva restricțiilor impuse de autorități. În București protestatarii s-au adunat în Piața Universității, fără a purta măști și fără a respecta măsurile de distanțare și prevenție. Manifestații asemănătoare au loc și în Cluj, Brașov, Constanța și Galați.

„Colegii mei sunt în dispozitiv în acest moment, relaționează cu organizatorii celor două manifestații publice cât și cu ceilalți participanți, le fac recomandările necesare, le aduc la cunoștință faptul că în situația încălcării normelor prevăzute de lege vor exista și măsuri coercitive, de sancționare. Până în prezent, având în vedere că a fost depășit numărul maxim de participanți, organizatorul este cel care va primi sancțiunile. Foarte important pentru noi, o activitate preventivă pe care o desfășurăm, în sensul în care ne dorim ca pe parcursul acestor manifestații să nu fie înregistrate incidente, conflicte sau alte situații care ar putea afecta siguranța cetățenilor. Nu am cunoștință de aplicarea vreunor sancțiuni până acum. Cu siguranță vă vom informa cât mai transparent cu privire la acest lucru. Sancțiunile pot ajunge până la 10.000 de lei pentru organizatori, iar pentru participanți este o gamă largă de sancțiuni care pot ajunge până la 2500 de lei”, a spus, la Digi24, Georgian Enache, purtătorul de cuvânt al Jandarmeriei Române.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel