Românii din Luton au sărbătorit Ziua Națională la un centru comunitar. Oaspeții s-au bucurat de mâncare și băuturi tradiționale

Alexandra Curtache |
Data actualizării: | Data publicării:
Românii din Luton au sărbătorit Ziua Națională la un centru comunitar. Oaspeții s-au bucurat de mâncare și băuturi tradiționale / (Foto: Freepik)
Românii din Luton au sărbătorit Ziua Națională la un centru comunitar. Oaspeții s-au bucurat de mâncare și băuturi tradiționale / (Foto: Freepik)

Românii din Luton și-au unit forțele într-o celebrare plină de entuziasm a Marii Uniri, eveniment organizat la centrul comunitar Link în acest weekend.

Familiile de români s-au adunat pentru a comemora 1 Decembrie, o zi semnificativă care marchează unirea Transilvaniei, Basarabiei și Bucovinei cu Regatul României în anul 1918.

Evenimentul a fost coordonat de Delia Chiuzbaian, directoarea și fondatoarea centrului, oferind o oportunitate comunității de a celebra și comemora istoria lor. Participanții au avut parte de momente memorabile, inclusiv lecții de istorie, bucate tradiționale, prezentări de costume și nu în ultimul rând, au dansat hora, un dans specific culturii române.

Vezi și. Sute de români de 1 Decembrie în centru la Milano. Video viral

 

Toți românii au cântat cu mândrie imnul țării lor, chiar dacă fizic erau departe de casă

 

Florina Nistor, directorul executiv al centrului, a exprimat entuziasmul și succesul evenimentului, subliniind importanța reprezentării pentru comunitatea est-europeană din Luton, Anglia.

"Reprezentarea contează cu siguranță și este atât de importantă, mai ales după ce te-ai mutat, te-ai lovit de un zid de piatră, astfel încât oamenii cu care încerci să te integrezi să vadă că ești binevenit aici. Acest lucru sporește încrederea oamenilor.", explică ea conform presei străine.

Ea a subliniat că unul dintre principalele obiective ale centrului este de a aduce împreună diferite culturi și de a facilita schimbul de experiențe.

"Cel mai important aspect al organizației noastre este acela de a aduce toate aceste culturi împreună și de a învăța unele de la altele. Ziua de vineri a fost un moment important de învățare", a adăugat Florina Nistor.

Evenimentele cultural-educative precum acestea nu doar sărbătoresc tradițiile și valorile comunității românești, dar și contribuie la crearea unui mediu de înțelegere și respect reciproc între diferitele comunități etnice. În plus, astfel de manifestări aduc un plus de cunoaștere pentru cei din jur și consolidează legăturile între membrii comunității.

Vezi și: Comunitatea de români din Partaccia, Italia, sărbătorește duminică „Ziua Națională a României”: Mâncare tradițională și spectacol

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.5.3
pixel