Românii din Italia au trimis acasă mai puțini bani. Scădere semnificativă în 2021

Andrei Itu |
Data publicării:

Românii din Italia au trimis mai puțini bani acasă, comparativ cu anii trecuți, fiind înregistrată o scădere de 8,5%.

Remitențele trimise în 2021 de imigranții rezidenți în Italia pentru a-și sprijini familiile din țările de origine s-au ridicat la 7,7 miliarde de euro, un volum total apropiat de vârful înregistrat în 2011 (8 miliarde de euro).

Cifra reiese dintr-un studiu realizat de Fondazione Moressa di Mestre pe baza datelor de la Banca Italiei. În anul 2021, s-a înregistrat o creștere de 12,2% față de anul precedent și de +46,3% față de 2016. De asemenea, incidența asupra PIB a crescut din nou, ajungând la 0,44%, scrie ANSA.

Românii au trimis mai puțini bani acasă

 

Prima țară de destinație este Bangladesh, cu 873 de milioane (11,3% din total), urmată de Pakistan și Filipine. Pe de altă parte, fluxurile către Europa de Est, în special către România (-8,5%), Ucraina (-8%) și Moldova (-7,3%), sunt în scădere.

O remitență poate fi în general definită ca trimiterea de numerar, cecuri sau transferuri dintr-o țară în alta. Majoritatea acestora sunt trimise de lucrători care au migrat într-o altă țară în căutarea de noi oportunități de muncă sau de oportunități mai bune. 

Citește și - Avertizare de vreme extremă în Italia: Anticiclonul african Hannibal aduce temperaturi greu de suportat

Tot în Italia, anticiclonul african Hannibal va aduce primul val serios de căldură din acest an, începând din acest weekend și atingând apogeul marți, au anunțat vineri meteorologii.

Italia înregistrează deja temperaturi cu opt grade peste media sezonieră. Mai mult, valul de căldură va aduce vârfuri de temperatură frecvent întâlnite în luna iulie, a declarat Antonio Sanò, director și fondator al site-ului iLMeteo.it, scrie Ansa.it.

Sanò a menționat că actualul anticiclon african Camel's Back, un alt nume pentru Hannibal, va fi „avea o mai mare putere în centrul Mediteranei și se va întinde spre nord până în Polonia și Danemarca”.

Temperaturile vor ajunge cu mult peste 32-33°C, a spus el, mai ales în nordul Italiei, dar căldura se va răspândi în centru și sud în weekend.

Dacă ar fi luna august, împreună cu aportul mării, această configurație a vremii ar însemna temperaturi de 37-39°C, a spus Sanò. Dar în acest moment temperaturile sunt atenuate de bazinul mediteranean fiind încă relativ rece, în jur de 20-22°C.

Momente de răcoare în Munții Alpi, în weekend. Citește continuarea articolului aici!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel