Românii din Diaspora şi interesul pentru alegerile parlamentare: Câţi s-au înregistrat pentru vot. Cifrele care dau de gândit

Nicoleta Baciu / 31 aug 2020, 21:33 Salveaza PDF Comentarii

Peste 3.400 de alegători români din afara ţării s-au înscris până în prezent pe portalul www.votstrainatate.ro, pentru alegerile parlamentare din acest an.

 

Potrivit site-ului Autorităţii Electorale Permanente, la sfârşitul lunii august figurează ca înscrişi 3.449 de alegători români din străinătate - 2.528 au optat pentru votul prin corespondenţă, iar 921 pentru votul la secţia de votare.

Potrivit legislaţiei în vigoare, înregistrarea ca alegător prin corespondenţă sau la o secţie de votare a demarat la data de 1 aprilie şi se va încheia odată cu expirarea a 15 zile de la data începerii perioadei electorale. Prin înregistrarea ca alegător în străinătate, cetăţeanul român cu drept de vot care are domiciliul sau reşedinţa în străinătate solicită organizarea unei secţii de votare în localitatea şi statul unde vrea să voteze.

Prin înregistrarea ca alegător prin corespondenţă, cetăţeanul român cu drept de vot, care locuieşte în străinătate şi deţine documente valabile de şedere din partea statului respectiv, solicită transmiterea prin poştă a documentelor de vot la adresa sa de corespondenţă. Aceste persoane vor fi radiate pentru acest scrutin parlamentar din lista electorală permanentă din România şi înscrise în lista electorală permanentă din străinătate sau în lista electorală permanentă pentru votul prin corespondenţă. 

[citeste si]

Get it on App Store Get it on Google Play


  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

  TOP STIRI CELE MAI

Iti place noua modalitate de votare pe stiridiaspora.ro?
Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt1
YesMy