Românii care se întorc din Italia, Spania sau Franța vor intra în IZOLARE și după 15 iunie. Iohannis, anunț de ULTIMĂ ORĂ

Liviu Ludovic |
Data actualizării: | Data publicării:

Președintele Klaus Iohannia a anunțat, marți, ce se va întâmpla cu măsura de izolare la domiciliu, după 15 iunie, valabilă pentru românii întorși din anumite țări. Astfel, românii care se întorc din Italia, Spania sau Franța vor intra în continuare în izolare. 

"Măsuri de izolare la domiciliu și de autoizolare au ocupat un spațiu destul de amplu în discuția și analiza noastră. Este important ca ușor, ușor să renunțăm la unele dintre aceste măsuri, acolo unde este posibil. S-a găsit un criteriu obiectiv cu care putem și noi să lucrăm. În acest sens, lucrurile vor fi mai relaxate în relația cu statele unde numărul de noi îmbolnăviri este mic. Mai exact, unde numărul de îmbolnăviri este de sub 5 cazuri la milionul de locuitori în media ultimelor 14 zile.

Deocamdată, la acest criteriu obiectiv nu se încadrează statele unde se găsesc destul de mulți români, ca să dau doar exemple: nu se califică la relaxare Italia, Spania, Franța, Belgia, Suedia, Olanda. 

Având un criteriu obiectiv, vom urmări cu atenție comunicările de la nivelul UE si vom reacționa și noi", a spus președintele Klaus Iohannis, într-o declarație de presă la Palatul Cotroceni. 

Președintele a menționat că românii care merg în vacanţe în această vară scapă de izolarea la domiciliu, însă nu a nominalizat țările pentru care se va relaxa această măsură. Cel mai probabil este vorba de Grecia și Bulgaria, țări cu o rata de infectare redusă.

Klaus Iohannis a anunţat, marți, relaxarea mai multor măsuri de restricţie după data de 15 iunie, însă consideră că se impune prelungirea stării de alertă în continuare.

Citește aici lista completă a măsurilor de relaxare adoptate după 15 iunie

VIDEO

 

*Notă: Președintele Klaus Iohannis a dat exemple de țări în cazul cărora se menține măsura izolării la domiciliu. Lista completă va fi cuprinsă în Legea care prevede prelungirea stării de alertă, supusă votului în Parlament. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți StiriDiaspora și pe Google News



Get it on App Store Get it on Google Play

  TOP STIRI CELE MAI

DC Media Group Audience

  Flux de stiri

Vezi cele mai noi stiri

Contact | Politica de confidențialitate | Politica cookies |

Vezi versiune mobil
Vezi versiune tabletă
Vezi versiune desktop

cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel